Home Actueel
Nieuwsbericht

Aanbesteding Heijmans

07-01-2021

aanbesteding heijmans zonder tekst

Van Hoften Installatietechniek bouwt mee met Heijmans aan 735 nieuwe studentenwoningen op campus Technische Universiteit Eindhoven.

Heijmans heeft samen met stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl en architect VenhoevenCS de aanbesteding gewonnen voor de bouw en het beheer van 735 studentenwoningen op het terrein van de Eindhoven University of Technology. De eerste deeloplevering van de bouw is gepland voor aanvang van collegejaar 2023-2024. Het project heeft voor Heijmans een waarde van circa € 60 miljoen.

Van Hoften Installatietechniek is bij dit bouwproject verantwoordelijk voor de invulling van de werktuigbouwkundige installaties. In nauw overleg met de andere partners hebben wij meegedacht over het ontwerp, waarbij onze expertise met betrekking tot hoogbouw goed van pas kwam. De komende jaren gaan wij ons bezig houden met de engineering en realisatie van de klimaat installaties (verwarming en ventilatie) alsmede de voorzieningen op het gebied van waterleiding, riolering en brandbestrijding.

Het plan bestaat uit twee woontorens (653 studentenwoningen) met daartussen een laagbouw (82 studentenwoningen). Met name de laagbouw vormt het sociale hart met onder meer een kringloopwinkel, een creatieve ruimte en in overleg met studenten nader in te vullen ruimtes.

De verhuur en het beheer van woningen is voor een periode van 50 jaar in handen van Vestide, de merknaam waaronder de studentenhuisvester van Woonbedrijf bekend is. Het project is onderdeel van de campusvisie van de TU/e en vormt straks een bruisende community voor de Nederlandse en internationale studenten, in een groene omgeving met veel wooncomfort.

Ontmoeten stimuleren
De komende maanden werken de betrokken partijen de projectplannen uit. Dat gebeurt met inbreng van de studenten van de TU/e. Verschillende functies zoals wonen, studeren en ontspannen worden vervolgens in een aantrekkelijke setting bij elkaar gebracht om samenwerken en ontmoeten te stimuleren.

Wil je meer weten over dit mooie project? Download dan hier het hele persbericht!

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak