‘Het is fijn dat er duidelijke keuzes gemaakt worden’

08-09-2022

Martin werkervaring

Met zijn achtergrond in service en onderhoud, is het werk van Martin van der Sanden bij ons best opvallend. Wij hebben immers de keuze voor woning- en nieuwbouw gemaakt. Toch vervult Martin een speciale rol op verschillende onderdelen. De - recreatieve - vechtsporter uit Vlijmen vertelt in dit interview over zijn werk, wat hij tot zijn pensioen wil blijven doen!

“Sinds 1 april 2021 werk ik hier bij Van Hoften Installatietechniek. In de loop van die anderhalf jaar is mijn brede, veelomvattende functie in ‘business support’ steeds verder uitgekristalliseerd!”

Afdeling uitbouwen
Martin: “Service en onderhoud is weliswaar geen standaard onderdeel van ons werk, maar we hebben wél met garantie op ons nieuwbouwwerk te maken. In de achterliggende periode heb ik de afdeling nazorg verder mee uitgebouwd. Het team van monteurs wat zich bezighoudt met het verhelpen van klachten over nieuw geïnstalleerde installatie en sanitair componenten bestaat inmiddels uit vijf man. Daarnaast onderhoud ik de contacten met externe partijen die voor ons klachten over warmtepompen en ventilatie afhandelen. Uiteindelijk zijn wíj́ verantwoordelijk tijdens de garantietermijn!”

Analyseren en meedenken
“Daarnaast ben ik op afstand ook betrokken bij het inbedrijfstellen van installaties”, vervolgt Martin. “Dat wordt door de toenemende verduurzaming steeds complexer en er komt meer tijd bij kijken. Ik kijk daarbij met een analytische blik naar de capaciteit van onze organisatie. Analyseren maakt sowieso een belangrijk deel uit van mijn werk: op basis van analyses denk ik mee over toekomstgerichte oplossingen. Een voorbeeld? Hoe we op basis van meer beschikbare data beter kunnen reageren op storingen. Vanuit de nazorg zie je namelijk vaak waar er verbeteringen behaalt kunnen worden op basis van repeterende meldingen. Door deze goed te analyseren kun je als organisatie altijd in ontwikkeling blijven en blijven verbeteren.”

Keuzes zorgen voor rust en kwaliteit
Martin: “Een andere taak is het samenwerken met de verschillende projectleiders. Ik zorg voor technische ondersteuning en daarin opereren we als team. Die veelzijdigheid van mijn werk bevalt me uitstekend! Het fijne bij Van Hoften Installatietechniek is dat er duidelijke keuzes gemaakt durven worden. In deze complexe markt is het belangrijk dat iedereen weet dat wij ons richten op woning- en nieuwbouw. We zijn goed in wat we doen. Dat zorgt voor rust én voor kwaliteit!”

Eigen bedrijfsschool oprichten
“Om die kwaliteit te waarborgen, zijn Mark van Hoften en ik bezig met het oprichten van een eigen bedrijfsschool: het pand wordt momenteel ingericht, tegenover ons kantoor! Enerzijds willen we intern de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied onderwijzen. Anderzijds willen de bedrijfsschool inzetten om zij-instromers op te leiden of externe partners mee te nemen in onze processen. In de toekomst is het misschien zelfs mogelijk nieuwe monteurs klaar te stomen voor het installatie-vak. Leidend daarbij is de combinatie tussen interesse en praktijkervaring. We merken dat er in vergelijking met externe opleidingen veel tijdwinst valt te boeken. Ook kunnen we personeel meer op basis van behoefte en heel praktijkgericht gaan bijscholen.”

Fanatiek sporten
Martin komt uit Vlijmen en woont daardoor precies in het midden van onze vestigingen in Eindhoven en Hardinxveld-Giessendam. “Hardinxveld is mijn vaste werkplek, maar ik kom ook regelmatig in Eindhoven. Daar ben ik vrij in.” Hij vervolgt: “Mijn vrouw en ik hebben twee kinderen. In mijn vrije tijd sport ik fanatiek: ik ben clubkampioen thaiboksen en MMA. Bij de veteranen, hoor. Op techniek kom ik een heel eind! Daarnaast pas ik mijn liefde voor techniek toe door veel klusjes uit te voeren: herkenbaar voor veel techneuten, denk ik!”

Martin, tot slot: “Van Hoften Installatietechniek is een fijne organisatie om voor te werken. Wat mij betreft tot mijn pensioen! De directie is zeer toegankelijk en ze stimuleren tot het voortdurend ontwikkelen van jezelf en je werk. De keuzes die worden gemaakt zijn helder en er wordt goed geanticipeerd op de markt. Daarbij is het een eigenzinnig bedrijf, dat is ook wel prettig!”

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak