‘De overstap is goed bevallen’

06-10-2022

overstap

Na het faillissement van hun vorige werkgever in 2021, vonden drie collega’s onderdak bij onze servicedienst: Sandra Bakker, Ariën Petersen en Erik Paans. Waar de eerste twee al als servicemedewerker werkten, maakte Erik de overstap vanuit woningbouw. In dit interview vertellen zij hoe hun nieuwe baan bevalt!

Ariën Petersen
“Het faillissement viel samen met de camperreis die wij al lang gepland hadden”, vertelt Ariën. “Toen ik in Spanje was, hoorde ik al dat verschillende collega’s een gesprek hadden gevoerd bij Van Hoften Installatietechniek. Bij terugkomst in Nederland heb ik een aantal ontmoetingen gehad, waaronder hier bij Van Hoften Installatietechniek.”

Zelfontplooiing
“Waarom mijn keuze op Van Hoften is gevallen? Het is een redelijk groot bedrijf, waarin ik meer kansen zie dan alleen servicemonteur. Nu, in mijn eerste jaar, is het bedrijf en de werkwijze nog nieuw. Maar later wil ik misschien wel iets anders: dan is Van Hoften Installatietechniek een uitstekend bedrijf! Hier werken veel mensen met verstand van zaken, er wordt voortdurend gevraagd of ik ruimte voor verbetering zie en zelfontplooiing wordt enorm gestimuleerd!”

Afwisselend
“Een voorbeeld? Er wordt gewerkt aan een intern opleidingsorgaan: omdat men weet dat ik dat een interessante ontwikkeling vind, word ik daarbij betrokken! Dat is ook het leuke van mijn werk op de serviceafdeling: het komt aan op eigen inzicht en het is erg afwisselend. We doen garantiewerk, maar regelen ook de installaties van nieuwbouwprojecten in.”

Sandra Bakker
Voor Sandra Bakker verliep de overstap net zo soepel. “Ik ben benaderd: Mark van Hoften vertelde dat nu het team van de service groter werd buiten het ook belangrijk was om binnen meer capaciteit te hebben door aanvulling van een service coördinator. Op organisatorisch en digitaal gebied wilde hij een slag maken. We zijn met elkaar een open gesprek aangegaan en dat voelde gelijk erg goed. Inmiddels ben ik goed ingeburgerd en zorg ik voor de administratie en planning van de vijf servicemonteurs. Voor garantieklussen, voor nazorg en voor het inregelen van systemen voor de oplevering van nieuwbouw.”

Andere setting
Sandra: “Na een jaar kan ik zeggen dat het goed bevalt. Het bedrijf is goed georganiseerd en het is fijn om te werken met een goed afgestemd systeem. De diverse afdelingen hebben duidelijk ieder hun eigen werkgebied en dat is prettig en overzichtelijk. De omvang van het bedrijf was voor Sandra wel even wennen, maar ze is door de diverse collega’s op een prettige manier snel wegwijs gemaakt. Het motto van Van Hoften Installatietechniek: “Altijd in ontwikkeling” herkent Sandra zeker. Er wordt binnen het bedrijf continu gezocht naar vernieuwingsmogelijkheden. Daar worden medewerkers ook steeds bij betrokken, het houdt iedereen scherp. Natuurlijk is het bij zo’n overstap fijn dat er twee andere collega’s ook naar Van Hoften zijn gegaan: dat voelt toch vertrouwd!”

Erik Paans
Erik is als enige van de drie in een andere rol terechtgekomen na zijn overstap. “Ik werkte als installateur woningbouw, maar ben nu monteur service en onderhoud. Dat is veel gevarieerder. Nu los ik storingen op, werk aan een warmtepomp of regel ventilatie in bij een nieuwbouwproject!” Ook Erik werd benaderd. “Nadat ik een goed gesprek heb gevoerd en een rondleiding heb gekregen bij het bedrijf, was ik overtuigd. En dat gevoel is gebleven: het begin was echt wel even wennen, maar ik ben goed ingewerkt. Ik voel me thuis!”

Ontwikkelen
Erik: “We volgen regelmatig cursussen. Daardoor kom ik altijd goed beslagen ten ijs. Wat betreft mijn ambities, denk ik aan verschillende opties. Ik sta altijd ervoor open mezelf te ontwikkelen. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd en ben beter geworden in mijn vak. Of ik veel optrek met mijn twee oude collega’s? Wij kennen elkaar natuurlijk al langer en beter. En het is prettig dat je al mensen kent wanneer je ergens nieuw gaat werken. Maar ondertussen heb ik met alle collega’s een prima band: we weten wat we aan elkaar hebben!”

Wil jij je ook ontwikkelen bij Van Hoften Installatietechniek? Bekijk dan eens de vacatures op onze website.

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak