Home Actueel
Nieuwsbericht

‘Vooral het mooiere werk’

16-12-2021

Leerling-monteur

Went Boer is achttien jaar jong. Hij woont met zijn ouders, drie broers en twee zussen in Hardinxveld-Giessendam. Went is leerling-monteur bij Van Hoften Installatietechniek. In dit interview vertelt hij over zijn studie, hoe zijn werk bij ons bevalt en wat hij in zijn vrije tijd doet.

Went: “Van Hoften Installatietechniek heeft de studiebegeleiding heel goed voor elkaar: ze zitten er goed achteraan!”

Goede keuze gemaakt
“Ik zit in mijn tweede studiejaar woningbouw 1 voor de installatietechniek”, zegt Went. “Dat betekent dat ik één dag in de week theorielessen op school volg. De andere vier dagen werk ik als leerling-monteur bij Van Hoften Installatietechniek. Dat doe ik nu al bijna twee jaar en dat bevalt heel goed. Ik heb de goede keuze gemaakt!” Hij vervolgt: “Mijn studie verloopt volgens schema. Dit is mijn tweede jaar: hierna nog één jaar. Wat ik daarna ga doen? Ik denk nog na over een vervolgopleiding, maar op dit moment weet ik het nog niet.”

Sanitair
Went: “Dat ik het zo goed naar mijn zin heb, komt ook door mijn begeleider. Sinds ik hier werk, loop ik mee met Machiel Wubbeling. Hij is de enige monteur bij Van Hoften Installatietechniek die zich volledig met sanitair bezighoudt. Dat betekent dat wij heel de dag in de badkamer bezig zijn, vooral met het mooiere werk! We monteren de badkamers van woningbouwprojecten af. Eerst worden de leidingen getrokken, vervolgens wordt er betegeld en dan komen wij om af te monteren: het toilet ophangen, het fonteintje installeren en het bad aansluiten!”

Topteam
“We werken veel in het duurdere segment”, vertelt Went. “Dat betekent dat we soms best bijzondere dingen tegenkomen, zoals gouden kranen of superdure badkuipen! Het is afwisselend werk. We komen op verschillende plekken en de éne keer zijn we zo klaar en de andere keer duurt de installatie van een badkamer twee dagen. We hebben het goed naar ons zin met z’n tweeën: we vormen echt een topteam!”

Skateboarden
Went: “In mijn vrije tijd ben ik ook graag aan het klussen, elektrawerk vind ik ook erg interessant. Mijn sport? Dat is skateboarden! En ik ga graag op stap met mijn vrienden.”

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak