‘Een fijne samenwerking, gebaseerd op wederzijds vertrouwen’

13-06-2024

2240897 Van Hoften Installatietechniek content 13 06   Overzicht

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Wij lopen voorop in vernieuwingstrajecten. Op het gebied van digitalisering en Revit werken we met onze engineeringsafdeling bijvoorbeeld al meer dan vijf jaar samen met i-Commit. In het interview op hun website vertelt onze technisch directeur, Dennis Munsters, hoe dat bevalt.

Hier kunt u een aantal onderwerpen uit het interview al lezen.

Sneller en nauwkeuriger werk
Van Hoften Installatietechniek werkt al meer dan tien jaar met BIM en Revit. In 2019 zochten ze een partner voor het ontwikkelen van een nieuw bedrijfstemplate, en hun collega's te ondersteunen bij het leren werken met Revit. Dit leidde tot een succesvolle samenwerking met i-Commit. Een lesprogramma werd opgezet en een nieuw projecttemplate werd gebouwd. Door de kennis en kritische vragen van i-Commit werd de projecttemplate aanzienlijk verbeterd. Dat resulteerde in sneller en nauwkeuriger werk en gecontroleerde engineering van disciplines.

Optimalisaties en standaardisatie
Recentelijk onderging de projecttemplate een update na een sparringssessie met i-Commit. Dat leverde nieuwe inzichten en verbeteringen op in het BIM-proces van Van Hoften. Investeren in een goede projecttemplate is van onschatbare waarde, waarbij ‘standaardisatie’ als sleutelwoord geldt. Dankzij de op maat gemaakte projecttemplates en een nieuw handboek met praktische tools, kunnen projecten nu van a tot z op dezelfde manier worden uitgevoerd. Dat draagt weer bij aan de efficiëntie en kwaliteit van het werk.

Altijd een vraagbaak beschikbaar
Dennis prijst de engineeringsafdeling van Van Hoften, bestaande uit projectleiders, tekenaars, engineers en werkvoorbereiders. De afgelopen jaren werden ze ondersteund door Paul Wijgergangs en René van Eeuwijk van i-Commit, met wie ze direct een goede klik hadden. Deze samenwerking, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, zorgde dat projecten soepel verliepen en dat er altijd een vraagbaak beschikbaar was bij problemen. Dennis kijkt met vertrouwen naar de toekomst en is blij met de voortzetting van de samenwerking met i-Commit.

Lees het hele interview met Dennis Munsters op de website van i-Commit.