Mark in gesprek met Henk & Fred

02-07-2024

2240897 Van Hoften Installatietechniek   content Henk en Fred   Nieuwsbrief

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Mark van Hoften kwam onlangs uitgebreid aan het woord in het Henk & Fred magazine. Dat is het leukste blad voor de installatietechniek. Mark vertelt onder meer over de uitdagingen die actueel zijn in de installatietechniek en de kansen die hij ziet. Wij geven alvast een ‘sneakpeek’!

Lees hier een beknopte versie van het interview.

Innoveren met digitalisering en prefabricatie
Van Hoften Installatietechniek in Hardinxveld-Giessendam staat voor grote uitdagingen zoals personeelstekort, complexere installaties en meer wet- en regelgeving. Directeur Mark van Hoften deelt zijn visie op hoe het bedrijf deze uitdagingen aanpakt met slimme oplossingen zoals digitalisering en prefabricatie. Ondanks de toenemende werkdruk weet Van Hoften met een combinatie van jong talent en ervaren krachten het hoofd boven water te houden. Door verder te kijken dan het cv en te focussen op motivatie, trekt het bedrijf succesvol jongere medewerkers aan. 

Slimmer werken met de Boris app
Een belangrijk aspect van het slimmer werken bij Van Hoften is de Boris app. Deze app, ontwikkeld door en voor de praktijk, helpt monteurs met het invoeren van uren, bestellen van materialen en bijhouden van de planning. De app is niet alleen efficiënt, maar draagt ook bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot door slimmere logistieke beslissingen mogelijk te maken. Inmiddels wordt de Boris app ook door andere installateurs gebruikt, wat de samenwerking binnen de sector bevordert.

Inzetten op prefabricatie
Naast digitalisering zet Van Hoften sterk in op prefabricatie. Door veel onderdelen vooraf in de werkplaats te vervaardigen, wordt de kwaliteit verhoogd en het aantal transportbewegingen en monteurs op locatie verminderd. Dit resulteert in een efficiënter bouwproces en duurzamere oplossingen. Het delen van innovatieve tools zoals de Boris app en het klantenportal ‘Uw Huis Uw Wensen’ met andere installateurs laat zien dat Van Hoften voorop loopt in de sector en voortdurend streeft naar verbeteringen.

Lees heel het interview met Mark van Hoften in het Henk & Fred magazine.