Medewerker Remco Bloemink aan het woord

09-04-2024

2240554 Van Hoften Installatietechniek content 04 04 2024 Website

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Projectleider Remco Bloemink werkt sinds 2018 bij Van Hoften Installatietechniek. Nadat hij als zelfstandig installateur al vaak bij onze projecten was betrokken, kwamen we overeen dat hij als projectleider in dienst kwam. Tot ieders tevredenheid! 

Remco ziet ‘vooruitdenken’ als onze grote kracht en wil zich daarin blijven ontwikkelen.

Mix van taken
Remco: “Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor alles wat bij nieuwbouwprojecten komt kijken. Dat betekent zowel financiële verantwoordelijkheid, als de aansturing van het projectteam. Mijn werk is een mix van taken voor de nieuwbouw van grondgebonden woningen tot appartementencomplexen. Ik ben constant in contact met onze opdrachtgevers, monteurs en het kantoorteam.”

Vast team
Ongeveer zestig procent van zijn tijd brengt hij door op kantoor. “Met het team verzorgen we de werkvoorbereiding, tekenwerk en alle belangrijke facetten van de projecten. De overige tijd besteed ik aan projectafspraken, overleggen met opdrachtgevers en het bezoeken van bouwplaatsen en bouwvergaderingen. Ik werk vaak met hetzelfde team: werkvoorbereider Peter Biesheuvel en tekenaar Roland Roumen. Een vast team maakt het werk prettig en overzichtelijk. We weten precies wat we aan elkaar hebben en komen snel tot oplossingen.”

Hechte bedrijfscultuur
Remco is 45 jaar oud en werkt zoals gezegd sinds 2018 bij Van Hoften Installatietechniek en dat bevalt hem goed. De bedrijfscultuur is hecht. “Er is een prettige werksfeer en er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dat vind ik belangrijk! En met het team proberen we altijd gezamenlijk verbeterpunten te vinden en in ontwikkeling te blijven.”

Veel geleerd als ondernemer
“Ik heb dertien jaar mijn eigen onderneming in installatietechniek gehad”, vertelt Remco, “In die tijd heb ik al veel voor Van Hoften Installatietechniek mogen werken. Die ervaring als zelfstandige heeft me veel geleerd over verschillende disciplines van de installatietechniek. 

Prefab ontwikkelingen
Remco: “In mijn ogen onderscheiden we ons bij Van Hoften Installatietechniek in prefab ontwikkelingen. We maken goed gebruik van de mogelijkheid het werk voor de monteurs buiten te verlichten. Het draait allemaal om efficiëntie en het creëren van een win-winsituatie.

Finetunen van processen
Hij zit goed op zijn plek, maar samen willen we blijven werken aan het finetunen van onze processen. “Zoals bij de installatie van warmtepompen en het standaardiseren van onze werkwijzen. Vooruitdenken is onze kracht en dat willen we blijven ontwikkelen. De ontwikkeling van bijvoorbeeld montageborden en skid’s speelt daarin een grote rol.”

Spanje of Zwitserland
Remco komt uit Hardinxveld-Giessendam. Zijn vrouw en hij hebben een dochter van 22 jaar oud die nog thuis woont en een zoon van 25 die samenwoont. “Ik ben bijna opa! Om mijn hoofd leeg te maken ga ik graag wandelen, hardlopen of fietsen. Daarnaast doe ik aan hondensport. We genieten van vakanties in Spanje, vanwege het klimaat en de leefstijl. Het afgelopen jaar zijn we Zwitserland geweest, heel wat anders dan Spanje. In Zwitserland hebben we de natuur opgezocht door te gaan wandelen (hiking) en dat is ook heel goed bevallen!”

Spreekt het werk en de bedrijfscultuur die Remco schetst in dit interview je aan? Bekijk dan eens de vacatures op onze ‘werken bij’ pagina.