Merhawi Kfligergis: Altijd in ontwikkeling

11-05-2023

Van Hoften Installatietechniek - Merhawi Kfligergis

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Dit keer in de rubriek een ‘leven lang leren’ iemand die zijn hele loopbaan bij Van Hoften Installatietechniek bezig is met zelfontwikkeling. Drie jaar werkt Merhawi Kfligergis (31) nu bij ons bedrijf als monteur en in de avonduren was hij vaak nog druk bezig met zijn opleiding Werktuigkundige Installaties. Die heeft Merhawi nu afgerond en dat vonden wij een mooie aanleiding om hem te vragen naar zijn ambities.

Pittige combinatie
De motivatie om zich continu te ontwikkelen zit in hemzelf: “Ik wilde altijd al graag de opleiding Werktuigkundige Installaties volgen. Toen dat bij Van Hoften Installatietechniek ook mocht en kon, was ik natuurlijk erg blij! Hiervoor deed ik eerst een half jaar nog MBO-niveau twee. Nu heb ik tweeëneenhalf jaar later ook niveau drie afgerond! Ik werkte overdag en in de avonduren studeerde ik nog verder. Soms was dat best pittig als je al moe bent van die dag werken, maar het is gelukt!”

Praktijk
De praktijk en theorie sloten goed op elkaar aan volgens Merhawi. “Dat is ook weleens anders”, lacht hij. “Deze niveau-drie-opleiding was sowieso goed geregeld, zowel vanuit Van Hoften Installatietechniek als de school, het Da Vinci College. We hadden allemaal goed contact met elkaar. Gelukkig verliep dat nu een stuk beter dan dat halve jaar niveau twee. Wel maakte de coronaperiode het studeren lastiger, anders was ik eerder klaar geweest, denk ik.” Zijn ervaring bij Van Hoften Installatietechniek kwam hem overigens goed van pas. “Ik merkte dat ik qua praktijkervaring best vooropliep. Dat maakte het leren van de theorie ook gemakkelijker. De theorie brengt je wel ver, maar als het in de praktijk niet lukt, heb je daar weinig aan.”

Langzaam groeien
Op dit moment werkt Merhawi aan het project De Rokerij in Hardinxveld-Giessendam. Hij ontwikkelt zich het liefst in een gestaag tempo: “Laat mij maar rustig groeien. Met een ervaren collega naast me, leer ik beter dan wanneer ik gelijk in het diepe word gegooid. Voor dit project heb ik wel veel zelfstandig installatiewerk in een blok nieuwbouwwoningen gedaan en dat ging ook goed! Ik ben zeker van plan door te gaan met leren bij Van Hoften Installatietechniek. Zo wil ik mij nog meer verdiepen in het sanitair en de warmtepompen. Gelukkig hebben we veel ervaren collega’s waar ik ook van kan leren. In dit type werk is het sowieso belangrijk om jezelf te willen blijven ontwikkelen. Een kraan bijvoorbeeld kan een jaar later weer net een kleine aanpassing hebben gehad. Je moet bijblijven!”

Bij Van Hoften Installatietechniek besteden we veel tijd in ontwikkeling: van producten, tot duurzaamheid en onze collega’s. Wil jij jezelf ook verder ontwikkelen bij Van Hoften Installatietechniek? Bekijk dan eens onze vacatures en word net als Merhawi ook onderdeel van ons team! Je kan op de website meerdere verhalen van andere collega’s terugvinden die zich eveneens hebben ontwikkeld.