Patrick, Calculator bij Van Hoften Installatietechniek

30-05-2024

Van Hoften Installatietechniek - Patrick Slijkoort

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Patrick Slijkoort maakt sinds 2012 deel uit van ‘Team Van Hoften’. Hij begon zijn carrière als installatiemonteur, ontwikkelde zich op kantoor als werkvoorbereider en werd in 2016 gevraagd om de overstap naar calculator te maken. Daar werkt hij, én ontwikkelt hij zich met veel plezier!

Patrick is 29 jaar oud en komt uit Noordeloos. Hij vertelt bevlogen over zijn loopbaan.

Bouwplaats & kantoor
“Mijn interesse in installatietechniek werd gewekt tijdens mijn opleiding aan ‘t Gilde in Gorinchem. Daarna stond mijn vervolgopleiding in Rotterdam in het teken van ervaring opdoen op de bouwplaats en daar op kantoor een vervolg aan geven. Via mijn vader, die Mark van Hoften nog kende van school, ben ik bij Van Hoften Installatietechniek terechtgekomen.”

Van werkvoorbereider naar calculator
“Na twee jaar installatiemonteur, werd ik werkvoorbereider.”, vertelt Patrick. “Dat heb ik drie jaar gedaan, waarna Mark van Hoften mij vroeg om de calculatieafdeling te versterken.” Die overstap bevalt hem erg goed. “Als calculator ben ik betrokken bij het voortraject van projecten. Dat betekent dat ik in een vroeg stadium kan meedenken om een goed plan te maken en de opdrachtgever te overtuigen.”

Overal bij betrokken
Patrick werkt samen met twee andere collega’s op de calculatieafdeling. “Eén collega houdt zich bezig met sanitaire installaties. Ik richt mij vooral op centrale verwarming en mechanische ventilatie en de andere collega heeft commerciële taken en onderhoudt het contact met de opdrachtgevers. Dat betekent dat we bij vrijwel alle projecten met z’n drieën betrokken zijn.”

Dynamisch & afwisselend
Patrick vindt het werk dynamisch en afwisselend, omdat elke opdracht anders is en hij veel vrijheid heeft om de beste oplossingen te bedenken. “Wij zijn als afdeling overal bij betrokken. Projecten komen eerst bij ons op tafel, voordat ze verder de organisatie ingaan. Zodra de opdracht is verkregen, op basis van onze calculaties, dragen we het werk over aan de projectmanager.”

Mogelijkheden tot ontwikkeling
Voor Patrick is Van Hoften Installatietechniek een plek waar hij alle mogelijkheden heeft om zichzelf te ontwikkelen. “Ik heb al veel geleerd tijdens mijn werk en heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, toegespitst op mijn vakgebied. Wat dat betreft, ben ik dankbaar voor de kansen. Het stimuleert om ‘altijd in ontwikkeling’ te blijven! En dat is belangrijk, in de snel veranderende installatietechniek.”

Ambities & toekomstplannen
“Mijn persoonlijke ambitie is op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken en de markt voor te blijven. Ik wil graag doorgroeien richting hoofdcalculator: meer in contact komen met opdrachtgevers. Daarom blijf ik continu opleidingen volgen en kansen benutten.” Wat betreft de calculatie-afdeling ziet hij de noodzaak voor uitbreiding: “Versterking is welkom. Hier liggen mooie uitdagingen voor calculatoren!”

Voetbal & marathon
Patrick woont samen met zijn vriendin in Noordeloos. Dit jaar staat hun huwelijk op de planning! “In mijn vrije tijd voetbal ik in het eerste elftal van SV Noordeloos. En ik heb marathons gelopen!” Daarnaast houdt hij ervan met vrienden af te spreken. “In de zomervakantie zoeken we de warmte. Elk jaar ontdekken we graag een ander land!”

Heeft Patrick met zijn enthousiaste verhaal je interesse gewekt voor een baan als calculator, bij één van de best presterende installatiebedrijven van Nederland? Bekijk dan onze vacature en reageer!