Samen bouwen aan de toekomst van wonen!

01-02-2024

Project in samenwerking

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Samen met onze dochteronderneming Van Puijenbroek Installaties, hebben wij via Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen een project van 33 CPO-woningen voor Bewonerscollectief De Ligt in Alphen aangenomen. Van Puijenbroek Installaties heeft expertise op de particuliere woningbouwmarkt, wij hebben ervaring in de seriematige woningbouw.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een innovatieve aanpak, waarbij toekomstige bewoners samenwerken voor het realiseren van hun droomhuis.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap
Dit proces maakt het mogelijk voor individuen om tegen aanzienlijk lagere kosten dan de gangbare markt hun huizen te bouwen, terwijl ze volledige controle hebben over het ontwikkel- en bouwproces. Het unieke van CPO is dat de toekomstige bewoners de rol van projectontwikkelaar op zich nemen. Dit betekent dat zij direct betrokken zijn bij het kiezen van een architect, aannemer en nauw samenwerken met alle betrokken partijen. Zo creëren zij een betaalbaar huis, dat voldoet aan hun persoonlijke wensen.

Duurzaamheid en maatwerk
Wij richten ons op duurzaamheid en maatwerk. Het project bestaat uit verschillende woningen. Allemaal uitgerust met verschillende comfortsystemen, zoals de NIBE-ventilatielucht/water warmtepomp, NIBE-lucht-water-warmtepomp met een losse of geïntrigeerde boiler en de DUCO WTW-unit. Na intensief overleg met de CPO-bewoners en de architect, en na zorgvuldige BENG-berekeningen, is gekozen voor de best passende warmtepompen en ventilatiesystemen voor elke woning.

Complete werktuigbouwkundige installaties
Alle woningen worden voorzien van vloerverwarming, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Dat zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling. De huizen worden casco opgeleverd, inclusief de door kopers gekozen indeling van badkamer, toilet en keuken. Wij verzorgen de complete werktuigbouwkundige installaties. Dit houdt in dat wij de riolering, waterleidingen, verwarming, lucht-waterwarmtepomp, ventilatie en het zinkwerk zoals goten, dakkappen en hemelwaterafvoeren aan de gevels installeren.

Ruwbouw en oplevering
Momenteel is de ruwbouw in volle gang. Na oplevering hebben de bewoners de vrijheid om hun sanitaire voorzieningen naar eigen smaak en wens af te werken. Deze samenwerking tussen Van Hoften Installatietechniek en Van Puijenbroek Installatie is een bewijs van onze toewijding aan kwaliteit, duurzaamheid en klantgerichtheid. Samen bouwen we aan de toekomst van wonen!

Wilt u meer informatie over onze projecten? Neem dan contact met ons op, of kijk op onze projectenpagina.