‘Slimmer ontwerpen, bouwen en installeren’

14-09-2023

2231249 Van Hoften Installatietechniek   content 14 09 2023   Overzicht

Heeft u een vraag?

Neem contact op

In samenwerking met Portisa uit Schelluinen ontwikkelen wij prefab technische ruimtes voor nieuwbouwwoningen en -appartementen De technische ruimtes worden in zijn geheel, volledig geïnstalleerd en stekkerklaar geplaatst in de woningen!

Deze oplossing zorgt voor een drastische beperking van de installatietijd. De bouwefficiency wordt verder bevorderd door een veel overzichtelijker logistiek proces en het daaraan gekoppelde milieuvoordeel.

Voordelen prefab
Prefabricatie biedt de bouwsector veel voordelen. In algemene zin tijdsbesparing, weersonafhankelijkheid, hogere kwaliteit, beter controleerbare productieomgeving, dalende faalkosten en minder montage-handelingen op de bouwplaats. Onze samenwerking met Portisa op het gebied van technische ruimtes voegt daar installatie-specifieke voordelen aan toe!

Technische ruimte
De technische ruimte is de plek waar warmtepomp, wtw-installaties en eventueel wasmachines worden geplaatst. Dit innovatieve concept biedt een oplossing die perfect aansluit op voortdurende technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Stekkerklaar, afgekit en na aansluiting op elektriciteit en stromend water klaar voor gebruik!

Samenwerking
Portisa en Van Hoften Installatietechniek hebben elkaar voor dit concept gevonden door eerdere samenwerkingen. Portisa bouwt prefab badkamers voor de woning- en utiliteitsbouw in Nederland en daarbuiten. Portisa levert het omhulsel én voorzieningen, zoals tegelvloer en verlichting. Van Hoften Installatietechniek verzorgt de installaties. Dat levert een complete technische ruimte op, die op de bouwplaats slechts op de bestemde plek in de woning hoeft te worden geplaatst.

‘Massaal, maar op maat’
Dennis Munsters, technisch directeur bij Van Hoften Installatietechniek, licht toe: “Dit concept is interessant voor woningbouwprojecten. De technische ruimtes worden massaal, maar op maat geproduceerd. De afmeting én inrichting is afhankelijk van de specifieke opdracht en wensen van de opdrachtgever. We kunnen op die manier aan elke vraag tegemoetkomen!”

Combinatie van concepten
Van Hoften Installatietechniek prefabriceerde al installaties voor technische ruimtes, Portisa plaatst prefab badkamers. Dennis: “De combinatie van deze concepten is natuurlijk interessant voor opdrachtgevers. De voordelen zijn overduidelijk!” Directeur Frederike Cernoia van Portisa is blij met de innovatieve samenwerking: “We combineren het beste van twee werelden!”

Klik en visie
“Mark van Hoften is op ons pad gekomen”, vervolgt Frederike. “Er was direct een klik en wij delen onze visie op het gebied van groeien, vooruitkijken en blijven innoveren! We maken allebei graag stappen vooruit in de ontwikkeling!”. In Oktober is de vakbeurs Prefab in Den Bosch en daar presenteert Portisa de prefab technische ruimte voor de eerste keer. Frederike: “Wij zijn met Van Hoften Installatietechniek betrokken bij hoogbouwprojecten waar het concept kan worden toegepast. De prefab technische ruimte is natuurlijk een ideale oplossing voor hoogbouw, maar is net zo goed toepasbaar in andere nieuwbouwwoningen.”

Goed aanvullen
Het doel van Portisa en Van Hoften Installatietechniek is in de toekomst kansen te benutten om de prefab technische ruimtes in te zetten. Frederike: “Dat werkt twee kanten op. Met onze prefab badkamers worden wij bij diverse projecten betrokken en Van Hoften Installatietechniek is ver met het zelf ontwikkelen van prefab installaties voor woningbouwprojecten: wij vullen elkaar heel goed aan!”

Wil je meer weten over prefab technische ruimtes? Neem dan contact met ons op.