lekkage dak Reeuwijk

Vervanging gedeelte felsdak

Vraag

Meneer de Jong uit Reeuwijk heeft Van Hoften Installatietechniek in januari 2023 benaderd in verband met een lekkage aan zijn zinken felsdak die wij in 2011 hebben mogen realiseren. Ondanks dat de garantie van tien jaar op het dakwerk inmiddels was verstreken, wilden wij toch graag voor de klant een inspectie uitvoeren.

dak huis Reeuwijk

Advies

Tijdens de inspectie om de oorzaak van de lekkage te achterhalen, hebben wij geconstateerd dat meneer de Jong op een later moment zonnepanelen op zijn dak heeft laten monteren. Hierbij zijn verkeerde felsklemmen gebruikt en in de loop van de jaren hebben deze zich door de beplating heen geboord. Het eindresultaat was ongeveer 38 gaten en scheuren in de beplating. Het dakvlak is hierdoor dusdanig beschadigd, dat het enige passende advies was om het dakvlak te vervangen. 

felsklemmen

Werkzaamheden

De verzekeringsmaatschappijen hebben zich nog niet verantwoordelijk getoond en toch heeft meneer de Jong, om verdere schade binnen aan de woning te voorkomen, Van Hoften Installatietechniek de opdracht gegeven het kapotte dakdeel te vervangen. De werkzaamheden vinden plaats rond week 25.

lekkage dak Reeuwijk

Resultaat

Meneer de Jong ontvangt een nieuw gedeelte van zijn dak en wij geven tegelijk advies welke felsklemmen wel geschikt zijn voor de zonnepanelen op het zinken dak. Hierdoor zal het dak langer mee gaan en de levensduur krijgen wat hoort bij dit type dak.

gedeelte felsdak

Contact opnemen

Maak een afspraak