31 appartementen 'De Hooghe Heerlyckheid' te Rhoon

Vraag

Begin 2017 zijn wij, op verzoek van U-Build, toegevoegd aan het bouwteam om 31 appartementen in Rhoon samen te ontwikkelen en te realiseren.
De opdrachtgever heeft daarbij als eis gesteld, dat de appartementen gasloos worden uitgevoerd. Daarnaast moesten de appartementen voldoen aan de gestelde EPC-norm.
De uitdaging voor Van Hoften was hierin  om met de ontvangen bestektekeningen aan de slag te gaan en een duurzaam installatieconcept te ontwikkelen.

werken bij van Hoften

Advies

In eerste instantie ontvingen wij een EPC-berekening van een externe adviseur. Deze EPC-berekening hebben wij geoptimaliseerd. We hebben de meest geschikte energiezuinige apparaten toegepast. De keuze is uiteindelijk gevallen op een installatieconcept met de Daikin lucht/water-warmtepomp en een Zehnder warmteterugwinningsinstallatie (wtw). Daarbij is gebruik gemaakt van leidingwerk van Uponor en de Dyka Air luchtkanalen. 

Het sanitair in de appartementen is naar wens van de koper samengesteld en ontworpen via de virtuele showroom van ‘Uw Huis Uw Wensen’.

Werkzaamheden

Ook bij dit werk heeft Van Hoften opgetreden als totaalinstallateur. De werkzaamheden bestonden uit het installeren van duurzame verwarmingsinstallaties, ventilatie-installaties en sanitaire installaties. Daarnaast hebben wij een gedeelte van de dakbekleding voor onze rekening genomen. Onze zinkwerkers hebben de toren op de hoek van het appartementencomplex bekleed met zink.

De werkvoorbereiding en engineering verliep volgens planning dankzij een goede samenwerking met U-Build. Eveneens zijn wij enthousiast over de samenwerking met onze partner A&B elektrotechniek. De elektrotechnische voorzieningen en coördinatie met de elektra-installatie verliep in zeer goed overleg. 

Elke twee weken vond een installatie-overleg plaats op de bouwlocatie. In dit overleg werd de voortgang, planning en eventuele aandachtspunten besproken. Tijdens dit overleg zijn er grote stappen gezet om zowel de E- als de W-installatie volgens plan te realiseren. 

Resultaat

Door goed overleg en samenwerking tussen alle partijen op de  bouwlocatie zijn we gekomen tot een mooi eindresultaat. Met onze duurzame en gasloze installaties is dit project helemaal klaar voor de toekomst! 

Contact opnemen

Maak een afspraak