Home Referenties Woningbouw
69 woningen Tweka te Geldrop

69 woningen 'Tweka' te Geldrop

Vraag

Eind 2018 heeft Van Hoften de opdracht ontvangen vanuit Bouwgroep Moonen uit Den-Bosch. De opdracht betreft het realiseren van de W-installaties ten behoeve van de 69 woningen op het voormalige Tweka-terrein in Geldrop.

Van Wanrooij ontwikkelde op dit jaren lang braakliggende fabrieksterrein een nieuwe wijk met in totaal 18 huurwoningen en 51 koopwoningen.

Na een intensieve voorbereidingsperiode zijn wij begin 2019 gestart met de uitvoering van dit prachtige project.

werken bij van Hoften

Werkzaamheden

In de 69 woningen verzorgde Van Hoften de sanitaire-, verwarmings- en ventilatie-installatie en het zinkwerk. De sanitaire installaties zijn voor alle 69 woningen uitgewerkt door een externe showroom.

De cv-installatie is uitgevoerd middels een cv-ketel. Als afgiftebron is gekozen voor vloerverwarming op de begane grond en radiatoren op de verdieping(en). Doordat de bouwvergunning voor een bepaalde tijd is aangevraagd en met een EPC-norm welke op dat moment nog geldde, is dit één van onze laatste projecten die we uit hebben mogen voeren met een traditioneel gasgestookte cv-ketel.

De ventilatie-installatie is hier uitgevoerd met een mechanische ventilatie-unit welke ventileert op basis van CO2-meting in de woonkamer en op basis van relatieve vochtigheid (RV) in de badkamer. Tot slot zijn een aantal woningen voorzien van een douchepijp-WTW om aan de vereiste EPC-norm te kunnen voldoen.

Resultaat

Van Hoften heeft, in iets meer dan een jaar tijd, 69 mooie woningen voorzien van installaties. We kijken terug op een zeer prettige samenwerking met de bouwkundig aannemer en tevreden bewoners.

In de uitvoering zijn de authentieke kenmerken van het voormalig badkledingfabriek terug gebracht in het gevelmetselwerk van de woningen

Contact opnemen

Maak een afspraak