Home Referenties Woningbouw
Diverse projecten woonwijk Koolhoven Tilburg

Diverse projecten in woonwijk Koolhoven te Tilburg

Vraag

Vanuit diverse opdrachtgevers zijn wij de afgelopen jaren betrokken geweest met het realiseren van de W-installaties ten behoeve van in totaal 181 wooneenheden op een nieuw ontstane woongebied Koolhoven binnen de Tilburgse wijk Reeshof.

Voor Van der Weegen Bouwgroep uit Tilburg hebben wij 22 en 37 woningen mogen voorzien van W-installaties. Voor bouwbedrijf Van Wanrooij uit Geffen hebben wij 39 en 42 woningen mogen voorzien van W-installaties. Daarnaast hebben wij voor bouwbedrijf Alphons Coolen uit Tilburg één van Nederlands eerste Nul-Op-de-Meter (NOM) appartementencomplex bestaande uit 41 huurappartementen mogen realiseren.

werken bij van Hoften

Advies

De installaties van de appartementen daarentegen zijn uitgedacht in een bouwteam waarbij de adviseurs van Van Hoften Installatietechniek al vroegtijdig om tafel zat om mee te kunnen denken in het totaalconcept. De uitvraag vanuit de opdrachtgever was namelijk: ‘Nul-op-de-Meter’.  Dit heeft geleid tot een keuze voor een individuele lucht/water-warmtepomp in combinatie met zonnepanelen voor opwarming van het warm (drink)water en een WTW-D ventilatiesysteem. Door de beperkte ruimte op het dak van het complex, is er middels een staalconstructie een soort van tweede dak gecreëerd om alle pv-panelen op kwijt te kunnen. Daarbij is een groot deel van de gevels gebruikt om pv-panelen tegenaan te monteren.

Werkzaamheden

In de woningen verzorgde Van Hoften de sanitaire-, verwarmings- en ventilatie-installatie en het zinkwerk. De sanitaire installaties zijn voor een deel van de woningen uitgewerkt door een externe showroom. De overige woningen zijn verkocht en uitgewerkt door onze digitale showroom 'Uw Huis Uw Wensen' (UHUW). De cv-installatie is uitgevoerd middels stadsverwarming met als afgiftebron gekozen voor vloerverwarming op de begane grond en radiatoren op de verdieping(en). De ventilatie-installatie is hier uitgevoerd met een mechanische ventilatie unit welke ventileert op basis van CO2-meting in de woonkamer en op basis van relatieve vochtigheid (RV) in de badkamer. Tot slot zijn een aantal woningen voorzien van een douchepijp-warmteterugwinningsinstallatie (WTW) om aan de vereiste EPC te kunnen voldoen.

Resultaat

Van Hoften heeft op het projectplan Koolhoven de afgelopen jaren een behoorlijk aantal wooneenheden voorzien van technische W-installaties in onder andere het appartementencomplex ‘De Hooglander’ met 41 huurappartementen en los daarvan nog 140 woningen verdeeld over vier projecten. Onlangs hebben wij de laatste woningen opgeleverd en is een kale vlakte waarop wij een jaar of drie terug zijn gestart, omgetoverd tot een serieuze wijk waaraan wij als Van Hoften een grote bijdrage aan hebben mogen leveren.

Contact opnemen

Maak een afspraak