Home Actueel
Blog: De dag van de calculator - Christian Quist

Blog: De dag van de calculator

03-10-2019

Christian Quist

Ondanks zijn twee jonge kinderen wordt Christian iedere werkdag gewekt door de wekker om 7 uur. Na een snel ontbijt aan de keukentafel, stapt hij iets voor half 8 op de fiets of in de auto. Slechts drie minuten later komt hij aan bij Van Hoften. Hoe hij zijn werkdag start? ‘Met een lekker bakje koffie of thee,’ aldus de 32-jarige Christian.

Als zeventienjarige jongen, vers van de LTS, startte hij bij Van Hoften als hulpmonteur. Nu, vijftien jaar later is Christian als calculator verantwoordelijk voor een team van vier collega’s. ‘Ik werkte zo’n vijf jaar als hulpmonteur, maar kreeg klachten aan mijn knieën. Ik was nog jong, maar kon beter gauw een ander beroep kiezen. Mark van Hoften bood me een baan op kantoor aan. Na het volgen van diverse middag- en avondopleidingen werd ik calculator. Achteraf een goede keuze!

Ik start mijn werkweek met een informeel overleg met m’n team. We bespreken alle openstaande acties en verdelen het werk. Daarna richt ik me op het beantwoorden van mijn email. In de ochtend heb ik meestal een afspraak met een externe partij, bijvoorbeeld over een gasloos nieuwbouwproject. Na het maken van een gespreksverslag is het lunchtijd. We eten gezamenlijk en wandelen daarna een stuk buiten. Na de middag heb ik kort overleg met collega’s en wederom met een externe partij om een project door te spreken. Dit kan een groot project zijn, waar ik met het hele team aan werk, of een kleiner project. Zo’n twintig procent van mijn tijd besteed ik aan onze eigen pakketten: een mobiele app en een ERP- programma. De afwisseling tussen IT en installatietechniek vind ik erg leuk. Aan het einde van de middag ga ik aan de slag met het maken van berekeningen, alsmede het controleren van de afgeronde calculaties. Tegen vijf uur zit mijn werkdag erop.

Als calculator ben je al in een vroeg stadium betrokken bij een project. Er is meestal nog weinig bekend over de installaties en techniek. Het is aan ons om een goed plan te maken dat voldoet aan de wensen en eisen van de klant, het financiële plaatje en de kwaliteit waar Van Hoften voor staat. Met name de hoge kwaliteit is wat Van Hoften anders maakt dan andere installateurs. Medewerkers krijgen de tijd om nieuwe kennis op te doen, bijvoorbeeld door het bezoeken van seminars en beurzen. Gezien de veranderende markt waarin we opereren is dat noodzakelijk, maar het is voor mij als medewerker ook erg leerzaam en leuk. De kennis die we opdoen kunnen we meteen inzetten voor onze opdrachtgevers. Hierdoor bieden we een hoge kwaliteit tegen een goede prijs. Mijn werk is dynamische en afwisselend. Ik kan lezen en schrijven met de directie en krijg alle vrijheid om mezelf verder te ontwikkelen.’

Wil je ook werken bij Van Hoften en lijkt de functie van calculator je wat? Neem dan contact op met onze afdeling personeelszaken 0184-675544. Wie weet verwelkomen we je snel in ons leuke team!

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak