Home
Cases en inspiratie

Cases en inspiratie

Case

Wonen in Reijsendaal

Projectleider bij bouwbedrijf De Langen & van den Berg, Nico van Vuurde, vertelt over het unieke project ‘Wonen in Reijsendaal’ in Rotterdam. Zij creëren en bouwen daar 85 luxe woningen en hebben ons vroeg in het stadium betrokken, ook bij de kopersbegeleiding. Daardoor kon de grote diversiteit aan de binnen- en buitenkant van de woningen efficiënt worden opgelost!

Lees meer

“De communicatie is heel fijn. Duidelijk en op een vriendelijke manier. Samen gaan we voor het beste product.”  

Case

Grohe

Peter van Leeuwen is al meer dan dertig jaar werkzaam in de sanitaire industrie voor diverse A-merkfabrikanten. Vijftien jaar geleden heeft hij vanuit Grohe het Nederlandse projectteam opgezet en zolang duurt ook de samenwerking met Van Hoften Installatietechniek al. In deze casestudy belicht Peter van Leeuwen de langdurige samenwerking met Van Hoften Installatietechniek tijdens de vele projecten. Zo participeerde Grohe als A-merk in het concept ‘Uw Huis, Uw wensen’ waarbij kopers op een snelle en simpele manier opties voor de badkamer kunnen kiezen.

Lees meer

"Open en eerlijke communicatie is de basis van onze jarenlange samenwerking.”

Case

Van Wijnen

In deze casestudy belicht projectleider René Bestebreurtje van ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen de samenwerking met Van Hoften Installatietechniek tijdens het project ‘In de Buurttuin’ in Schiedam. Het is alweer de vijfde achtereenvolgende samenwerking tussen beide bedrijven. Een grote uitdaging was dat dat de regelgeving rondom energieprestaties voor twee identieke appartementencomplexen verschilt. Het ene complex van 37 appartementen valt onder de EPC-eis en de volgende 37 onder de BENG-regelgeving. Een goede samenwerking om dit goed aan te pakken was dus erg belangrijk.

Lees meer

"Bij Van Hoften Installatietechniek doen ze wat ze zeggen!”

Case

Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling 

Jack Post van Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling uit Maasdijk vertelt in deze casestudy over zijn samenwerking met Van Hoften Installatietechniek. Wij hebben voor het project Park Warande in Den Haag de installaties voor 52 woningen verzorgd. De luxewoningen zijn gebaseerd op hoogwaardige en zeer diverse architectuur. Elke woning met een eigen, klassiek gezicht. Maar tegelijkertijd achter de gevel wel gelijke installatietypes in elke woning!

Lees meer

"Hun inschatting van leidingwerk en schachten klopt altijd!”

Case

Gebroeders Blokland

In deze casestudy vertelt Corné van der Giessen, projectleider bij Gebroeders Blokland, over een mooi, gezamenlijk project: de transformatie van een kantoorpand naar appartementen in Hoboken, Rhoon. Op het gebied van duurzame installaties hebben wij zowel een adviserende- als een uitvoerende rol gehad in dit project. In deze case blikt Corné terug op de samenwerking tijdens het uitdagende transformatieproces.

Lees meer

"Van Hoften Installatietechniek staat voor kwaliteit. Wat ze maken is écht goed en écht netjes!"

Case

DUCO 

In deze casestudy blikt Johan Leenders, rayonmanager bij DUCO, terug op het project Zuidhaven in Scheveningen. Een prachtige locatie waar een woongebouw is geplaatst met appartementen en eengezinswoningen. DUCO heeft het ventilatiesysteem geadviseerd én geleverd. Johan vertelt enthousiast over de uitdagingen van dit project!

Lees meer
DUCO

"Van Hoften Installatietechniek is een professionele club met aandacht voor de menselijke factor!"

Case

Leverancier Nathan Groep

Deze case licht onze jarenlange samenwerking met onze leverancier Nathan Groep uit. De Nathan Groep in Zevenaar is expert op het gebied van duurzaam verwarmen, koelen, ventilatie en warm tapwaterbereiding. Dat de regering besloot vanaf 2019 volledig gasloos te gaan bouwen, was een uitdaging die Nathan samen met ons met beide handen heeft aangegrepen. Technisch directeur Peter Centen deelt zijn ervaringen in deze case.

Lees meer
Nathan pand Zevenaar

"Samen met Van Hoften Installatietechniek komen wij tot de beste oplossing!"

Case

Heerkens van Bavel Bouw BV 

In deze casestudy neemt Didier Pijnenburg je mee in het transformatieproces van de Prinses Julianakazerne in Den Haag. Een uniek bouwproject om te realiseren. De kazerne werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebouwd om dienst te doen als Polizeikaserne. Een complex met een rijke geschiedenis en het valt onder Gemeentelijke Monumentenzorg. In deze casestudy lees je alles over het complexe transformatieproces. Alle betrokken partijen zijn trots op het eindresultaat! Didier vertelt over de uitdagingen van dit grote project en hoe Heerkens van Bavel Bouw BV de samenwerking met Van Hoften Installatietechniek heeft ervaren.

Lees meer

"Van Hoften Installatietechniek is echt een expert als het gaat om woningbouw en je merkt dat ze alle kennis en ervaring in huis hebben voor zo’n project.”

Case

Bouwbedrijf A. van Schijndel

Rob van Schijndel, directeur van het Bouwbedrijf A. Van Schijndel, vertelt in deze casestudy over het project in Boekel. Zij kregen de aanvraag om 18 nul-op-de-meter koopwoningen te realiseren. En dat is gelukt! Samen met Van Hoften Installatietechniek hebben zij deze woningen gerealiseerd. Rob vertelt openhartig over de uitdagingen die dit project met zich meebracht en hij kijkt terug
op de samenwerking met Van Hoften Installatietechniek.

Lees meer

"Doordat Van Hoften Installatietechniek in het begintraject goed meedenkt en adviseert, levert dit veel
tijdswinst op tijdens de bouw.”

Case

Nederlandse Bouw Unie

Maarten Cornet, bedrijfsleider bij de Nederlandse Bouw Unie (NBU), deelt in deze casestudy zijn ervaringen met Van Hoften Installatietechniek. Zij hebben samen gewerkt aan een uitdagend project in Capelle aan den IJssel. Maarten is bij NBU verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling, de uitvoering en de oplevering van de projecten. Hij stuurt het projectteam aan, maar ook alle externe partijen. Hij zorgt ervoor dat de neuzen dezelfde kant op staan.

Lees meer
Case Nederlandse Bouw Unie

"Van Hoften Installatietechniek knoopt geen dingen aan elkaar, zij kijken echt naar het beste resultaat voor de klant, hoe kunnen ze het beste waarde toevoegen.”

Van Hoften helpt

Ons bouwtraject in 4 stappen

In 4 stappen op weg bij ieder bouwtraject. Van Hoften Installatietechniek helpt de plannen tot in de details te realiseren. Van ontwikkeling naar ontwerp, uitvoering en natuurlijk de nazorg. Benieuwd hoe wij dat doen? Bekijk onze infographic!

Lees meer
Infographic

"In 4 stappen op weg bij ieder bouwtraject.”

Contact opnemen

Maak een afspraak