Home Actueel
Blog Geert-Jan - Corona Crisis

‘Overal rekening mee houden & Elke dag schakelen’ Blog Geert-Jan

14-05-2020

Blog geert-Jan - Corona Crisis

Geert-Jan Bosmans, commercieel directeur bij Van Hoften Installatietechniek, vertelt over de gevolgen van de corona-maatregelen voor zijn bedrijf.

Toen half maart de overheid besloot om onder andere de horeca te sluiten en de scholen al gesloten waren, zijn we met het kantoorpersoneel bij elkaar gekomen. Wie thuis kon werken is dat gaan doen. Vervolgens hebben we voor anderen de technische voorwaarden gecreëerd om thuis te werken. Nu werkt nog maar zo’n beperkt aantal collega’s op kantoor, waarbij het geen enkel probleem is om op de werkvloer de gepaste afstand in acht te nemen.

Werkplaats
De prefab productie in Hardinxveld is opengebleven. De medewerkers daar verzorgen het materiaal voor de collega’s op de bouwprojecten, die ook allemaal zijn doorgegaan met hun werkzaamheden. In de werkplaats houden de collega’s zich ook aan de richtlijnen van het RIVM. Ze houden afstand van elkaar en lunchen om de beurt.

Bouwplaatsen
Ook de collega’s op de bouwplaatsen zijn op de hoogte gebracht van de RIVM-richtlijnen. Er zijn meer hygiënische voorzieningen getroffen, en ook daar luncht men in groepen. We hebben duidelijk gesteld dat er geen risico’s met de gezondheid genomen mogen worden, ook bij lichte klachten. Daardoor is het aantal ziekmeldingen als gevolg van griepverschijnselen in de eerste weken van de corona-maatregelen wel gestegen.

Tevreden
We houden de actualiteit nauwlettend in de gaten. Via WhatsApp houden we de collega’s op de hoogte van het hoe en waarom van de maatregelen. Op de website en onze social-mediakanalen hebben we onze medewerkers een pluim gegeven voor de manier waarop ze met de omstandigheden omgaan. Omdat we tevreden zijn over de gang van zaken, hebben we dit jaar ook meer aandacht aan Pasen besteed. Alle medewerkers hebben een paasstol, hortensia’s en een Dopper drinkbeker ontvangen.

Versoepelingen
Voorsorterend op mogelijke versoepelingen, is ons kantoor in Hardinxveld al ingericht op de aanwezigheid van meer collega’s. Er zijn afscheidingen op de bureaus en looplijnen op de vloer aangebracht. De werkplekken staan op ruime afstand van elkaar of worden gescheiden door plexiglas. De verwachting is dat we gefaseerd teruggaan naar kantoor. Veel werkzaamheden kunnen thuis worden verricht, zonder dat de productie daar onder lijdt. Aan de andere kant hechten we ook veel waarde aan intermenselijk contact. Niettemin zijn allerlei kantoorfuncties essentieel voor ons proces. We hebben voldoende werk, maar we moeten partijen aan ons blijven binden. Daarom draait de calculatie op volle toeren. We willen overal rekening mee houden, zodat we elke dag kunnen schakelen!

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak