Home Actueel
Blog Marius Boer (werkvoorbereider)

Brand meester!

23-04-2020

‘Je hobby met je werk combineren. Hoe mooi is dat? Als vrijwillig brandweerman volgde ik 1,5 jaar lang een zware opleiding over wat vuur is en hoe je het uitkrijgt. Vuur heeft drie dingen nodig: warmte, zuurstof en brandstof. Haal één van die dingen weg en de brand gaat uit. Een sprinklersysteem werkt verkoelend: het haalt de warmte weg. Dat beperkt dus de kans op een grote brand.

Onlangs installeerden we in nauwe samenwerking met andere partijen zo’n systeem in Den Haag. Midden in de stad staat daar een prachtig gerenoveerd oud-kantoorpand. Het is er luxe wonen in één van de vijf flinke appartementen. En veilig ook. Maar daar ging een uitdaging aan vooraf, want  het maken van een tweede vluchtweg was niet mogelijk. Daarom viel de keuze op een sprinklerinstallatie. Een in Nederland relatief onbekende oplossing, waarover we uitgebreid overlegden met de gespecialiseerde adviseur en andere installateurs. Daarbij kwam mijn kennis over branden uitstekend van pas. VHI leverde uiteindelijk alle materialen en begeleidde de uitvoerende monteurs.

Voor VHI en voor mij persoonlijk een prachtig en leerzaam traject, waar we ons verder in willen specialiseren. We streven ernaar om daarvoor dit jaar de vereiste certificering te halen. Je snapt wel: daar kijk ik naar uit!’

Marius Boer, werkvoorbereider
Woningsprinkler project in Den Haag

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak