Home Actueel
Blog Mark

‘Nog nooit zo druk gehad!’

27-08-2020

Wanneer je rond de bouwvak de balans van het eerste half jaar opmaakt, ontkom je niet aan de vraag ‘wat is de invloed van het coronavirus geweest?’ Ook Mark van Hoften kan niet om de ‘C’ vraag heen, als hij zijn licht laat schijnen op de eerste helft van 2020 én alvast zijn blik richt op de nabije toekomst.

“Het was een stuk stiller op kantoor. Er werken nog behoorlijk veel mensen thuis, maar na de vakantie zouden wij graag weer zoveel mogelijk mensen hier op de werkvloer zien, mits dit verantwoord is. We volgen hierbij ook de RIVM-richtlijnen. Natuurlijk gaan we daar geen enkel risico in nemen: iedereen moet gezond en wel zijn. Hier op kantoor hebben we ook diverse voorzorgsmaatregelen getroffen. Van desinfectiemiddelen, tot looplijnen en schermen tussen de werkplekken.”

Unieke projecten
“Wat ik heb geleerd van de coronacrisis is, dat onderling contact en het delen van kennis in ons werk essentieel is. Met name in onze techniek, waar we vaak met unieke projecten werken, is het van het grootste belang dat we grip houden op de details. Het werk overdragen verloopt toch anders wanneer mensen thuiswerken. Het gaat over net teveel schijven.”

Ontzettend druk
“Wij hebben het ontzettend druk. De klant heeft ons al die tijd gewoon weten te vinden. Onze opdrachten zijn bijna allemaal één op één werken. Het gaat gewoon door. Wij zitten aan de goede kant, dat moeten we ons realiseren en daar moeten we dankbaar voor zijn. Ik heb namelijk in mijn directe omgeving ook de andere kant gezien: je bedrijf van de éne op de andere dag helemaal op nul… Voor de nabije toekomst verwacht ik ook geen terugval. Wij werken voornamelijk in de nieuw- en woningbouw, en die valt gelukkig niet stil!”

Hoger
“Waar we wel verschil in hebben gezien, is het ziekteverzuim. Dat was afgelopen periode een stuk hoger dan onder normale omstandigheden. Men neemt - gelukkig - geen risico’s en we hebben ook een coronageval gehad onder één van onze medewerkers. Laten we hopen dat het na de zomervakantie ook op dat vlak weer afneemt en iedereen gezond blijft. Wij blijven onze medewerkers ook stimuleren zoveel mogelijk afstand te bewaren en de opgebouwde routine te blijven handhaven.”

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak