Home Actueel
Blog Patrick Slijkoort

Blog: Patrick Slijkoort

18-06-2020

'Thuiswerken is productiever’

Patrick is calculator bij Van Hoften Installatietechniek. Als gevolg van de corona-maatregelen werkt hij al sinds half maart thuis. In deze blog vertelt hij over ‘beeldbellen via Teams’ en ‘inloggen op de zaak’.

Als calculatie-afdeling zijn wij al bij het voortraject van een installatieproject betrokken. Op verzoek van een opdrachtgever berekenen wij op basis van aangeleverde stukken de kosten van een installatieproject voor die opdrachtgever. Dat werkt valt prima thuis te doen. Ik log via mijn laptop in op het systeem van de zaak, en beschik thuis over alle programma’s die ik nodig heb. Ik had al een bureau, Arbo technisch verantwoorde bureaustoel en verhoging voor mijn laptop. Kortom: ik was er klaar voor toen we thuis moesten werken!

Elke dag hebben we via Microsoft Teams overleg met alle collega’s van de afdeling. Door dat beeldbellen zie ik mijn collega’s dus dagelijks! We spreken dan de algemene planning door, zodat we allemaal weten wat er speelt. Een paar collega’s hebben als aanspreekpunt op kantoor doorgewerkt, de afgelopen periode. Maar voor mijn werk is het prima te doen om thuis te werken. Ik heb er geen problemen mee: in het begin was het even aanpassen, maar na al die maanden weet ik nu al niet beter meer. Het enige is dat ik met mijn collega’s van de andere afdelingen nauwelijks contact heb.

Toevallig ben ik vorige week een keer op de zaak geweest, om een audit te doen. Maar dat was een uitzondering. Er is nog geen vooruitzicht wanneer ik weer op kantoor ga werken. Mij bevalt het thuiswerken prima; ik woon bij mijn ouders in Noordeloos. Zij zijn overdag niet thuis, waardoor ik ongestoord kan werken. Het is in mijn geval zelfs productiever om thuis te werken, omdat er geen enkele afleiding is!

Patrick Slijkoort, 
Calculator

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak