Home Actueel
Blog: werkvoorbereider Rosella

Blog: De dag van de werkvoorbereider Rosella Smit

04-07-2019

Om 6 uur gaat de wekker. Snel aankleden, wat eten, een kop thee en op naar Hardinxveld-Giessendam. Daar begint de werkdag voor Rosella om 7 uur, op het kantoor van Van Hoften Installatietechniek.

Rosella werkt sinds 2014 als werkvoorbereider bij Van Hoften. Ze is 25 jaar en rondde 9 jaar geleden haar VMBO-opleiding Installatietechniek af. Gevolgd door MBO niveau 2, 3 en 4. Achtereenvolgens werkte ze als loodgieter en een korte periode als tekenaar. Inmiddels is ze alweer bijna 5 jaar aan de slag als werkvoorbereider.

‘Na een open sollicitatie kreeg ik de kans om bij Van Hoften aan de slag te gaan. Ik solliciteerde in eerste instantie naar een baan in de buitendienst, maar Mark van Hoften gaf me al snel de kans om aan de slag te gaan als prefabmedewerker in de prefabhal (loods). Na ongeveer een halfjaar in deze hal te hebben gestaan, kreeg ik de mogelijkheid om naar kantoor te gaan als werkvoorbereider. En die kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Ik start elke dag om 7 uur en ben rond 16 uur weer klaar. Dit zijn ook de werktijden van onze monteurs buiten op de bouwplaats. Ik ben er namelijk vooral voor hén: als contactpersoon, vraagbaak en eerste aanspreekpunt. Daarnaast ben ik de helpende hand op kantoor en zoek ik verschillende zaken uit.

Mijn dag begint met de dagelijks terugkerende werkzaamheden: het verwerken van de bestellingen van de monteurs, het regelen van spullen voor de projectleiders en deze op afroep zetten bij onze leveranciers. Ik ga met onze tekenaars in gesprek over wat er nog staat te gebeuren en waar ik kan helpen. Het uitzoeken van de gegevens van warmtepompen is een leuke klus bijvoorbeeld. Een vrij nieuwe techniek, waar ik graag alles over te weten kom. Ook pas ik zelf af- en aanpassingen toe in de werktekeningen. Omdat ik ook een halfjaar als tekenaar heb gewerkt, ken ik de basisprincipes van het tekenen. Dus dat is extra leuk. En als vrouw kijk je soms toch net even anders naar bepaalde details. Qua lay-out en netheid bijvoorbeeld. Dat maakt het extra leuk als vrouw tussen de mannen, je geeft toch net even een andere kijk op de zaken. En dat wordt gewaardeerd. Ook ga ik mee naar bouwvergaderingen en bekijk ik constant hoe projecten lopen. Ik kijk wat ik kan oppakken, hoe ver het staat en een bezoek aan een project op locatie hoort daar ook wel eens bij. Lekker afwisselend! Ik ga dan ook elke dag met plezier naar mijn werk.’

Wil je ook werken bij Van Hoften en lijkt de functie van werkvoorbereider je wat? Neem dan contact op met onze afdeling personeelszaken 0184-675544. Wie weet verwelkomen we je snel in ons leuke team!

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak