Home Actueel
Blog Yaël  

Blog: Van installatiemonteur tot projectleider

13-02-2020

Yaël Lopulalan

Al vier jaar is hij in dienst bij van Hoften Installatietechniek. Eerst als verwarmingsmonteur en inmiddels gespecialiseerd in warmtepompen en nieuwe duurzame installaties. En Yaël Lopulalan ontwikkelt zich nog steeds. Als het aan hem ligt is hij over een paar jaar zelf projectleider.

‘Ik studeerde toerisme, maar ik voelde mij daar niet op mijn plek. Via een vriend kwam ik in dit vakgebied terecht en werd ik direct enthousiast. Ik ben begonnen bij een bedrijf waar ik voornamelijk verwarmingsketels verving en later bij Van Hoften. Hier kreeg ik de kans om me door te ontwikkelen. Ik behaalde 1,5 jaar geleden mijn Stek-diploma en nu installeer ik hoofdzakelijk warmtepompen. Dat is tegenwoordig bij elke bouw een vereiste, één van de redenen dat ik blij ben dat ik daarin gespecialiseerd ben.

Tijdens zo’n opleiding leer je veel, maar in de praktijk ontdek ik nog dagelijks de mogelijkheden van de warmtepomp: eigenlijk ben je nooit uitgeleerd. Naast de installatie bieden wij ook service rondom dit systeem. Voor veel bewoners van recent opgeleverde woningen is het meestal een nog onbekend apparaat, dus geven wij antwoord op vragen of verhelpen storingen als deze er zijn. Het werk is zeer afwisselend en je doet veel ervaring op. Deze ervaringen helpen mij om ook andere collega’s te begeleiden in de praktijk. Dit contact vind ik zeer waardevol.

Dankzij Van Hoften heb ik de afgelopen jaren alle mogelijkheden en begeleiding gekregen om mij verder te ontwikkelen in mijn vakgebied. Dit jaar is mij een nieuwe, prachtige kans geboden: ik start met een opleiding tot projectleider. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik zal de komende jaren meelopen met de ervaren projectleiders en me richten op scholing en de nieuwe technieken. Van Hoften loopt hierin altijd voorop en blijft continu in ontwikkeling. We grijpen alles aan om mee te gaan met de veranderingen, ik voel mij hier volledig op mijn plek!’

Spreekt dit verhaal je aan en wil je ook werken bij Van Hoften? De techniek staat nooit stil en biedt veel mogelijkheden. Ook voor jou! Neem gerust contact op of bezoek onze website ontwikkeljebijvanhoften.nl voor het vacature aanbod. 

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak