Home Actueel
Blog zinkwerk

Blog: Strakke bungalow met zinkwerk Badhoevedorp

20-06-2019

In Badhoevedorp staat een huis. Niet zomaar een huis. Nee, een luxe bungalow met een bijzondere afwerking: de montage van verschillende onderdelen is uitgevoerd met zink. Onze vakkundige zinkwerkers maakten het mogelijk.

 Op de acht dakkapellen, uitstekende vide en het dak van het bijgebouw pasten we zink toe. Ook de hemelwaterafvoer werkten we netjes weg met dit duurzame materiaal. In opdracht van Bouwmaatschappij P.W. Schipper b.v. voerden we het project uit en waren we ongeveer een jaar lang gefaseerd aan de slag. Dat lijkt lang, maar de toepassing van zinkwerk is echt vakwerk. Bij Van Hoften zijn er drie mensen gespecialiseerd als zinkwerker. Door het volgen van opleidingen en cursussen blijven zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zijn zij de specialisten binnen Van Hoften op dit vlak.

Zink en koper worden al eeuwen veelvuldig toegepast in bouwprojecten. Wij brengen zowel zink als koper en lood aan in dak-, gevel- en gootconstructies. De non-ferro metalen zijn niet alleen goed voor het milieu, het is ook nog eens de beste keus qua materiaal: mooi, betrouwbaar, duurzaam en onderhoudsvrij. Ook in milieuopzicht: Allemaal 100% producten die aan het einde van hun levensduur compleet kunnen worden gerecycled. Bovendien met een lage CO2-footprint. De eindeloze toepassingsmogelijkheden maken de metalen tot uitstekende bouwmaterialen voor innovatieve en architectonische ontwerpen. Zowel in woningbouw als renovatie en transformatie. Bovendien is het een oplossing met een levensduur van wel 30 tot 40 jaar!

Om de kracht van dit duurzame ambacht te benadrukken zijn we lid van vereniging De Zinkmeesters (www.zinkmeesters.nl). Hier komen we vier keer per jaar samen en vergaderen we over de technische details en marktsituatie met andere specialisten. Ook worden onze werken gecontroleerd door SKG-IKOB (www.skgikob.nl). Met elkaar garanderen we zo een kwalitatief goede uitvoering en beloven we dat het zinkwerk op de juiste wijze is toegepast. Met gebruik van de juiste technieken en correcte wijze van monteren. We kunnen dan ook probleemloos 10 jaar garantie geven op ons zinkwerk!’

Rinus Groen, bedrijfsleider/projectleider zinkwerken bij Van Hoften

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak