Home Actueel
Girlsday 11-4-2019

Girlsday 2019

11-04-2019

Vandaag hebben wij meegedaan aan Girlsday; een landelijk evenement van VHTO.

Aan Girlsday 2019 hebben bijna 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) meegedaan bij 366 bèta, technische en ICT-bedrijven. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen willen wij als werkgever in de techniek nadrukkelijk laten weten dat zij van harte welkom zijn in de sector. De meisjes hebben kennis gemaakt met de veelheid aan mogelijkheden. Zo werden meisjes in Maastricht Air Traffic Controllers, maken ze biologisch afbreekbaar plastic uit CO2 in Amsterdam, leren ze alles over hijskranen en een 70 tons trekbank in Harderwijk en bij Van Hoften Installatietechniek alles over werktuigkundige installaties. Wij hebben 25 meisjes van CBS Het Kompas uit Vuren mogen ontvangen. Met materiaal uit onze praktijk hebben ze letters gemaakt voor de naam van de school. Ze hebben hard gewerkt, samen de taken verdeeld, gezaagd, gelijmd en gelast. Met een top resultaat. Ze vonden het super leuk en leerzaam; en ook voor ons was het een zeer geslaagde ochtend.

In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. Wij werken daar graag aan mee.

Girlsday 2019 is georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak