Home Actueel
Girlsday 2019

11 april Girlsday 2019 

21-03-2019

Ook dit jaar nemen wij weer deel aan Girlsday en zetten wij onze deuren open voor meisjes om kennis te maken met techniek. Op 11 april komen 25 meisjes van basisschool CBS Het Kompas uit Vuren de dagelijkse beroepspraktijk ervaren bij Van Hoften Installatietechniek.

Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek. Girlsday is een jaarlijks evenement; een tal van technische bedrijven, onderwijsinstellingen en science centers werken hier aan mee. ruim 10.000 meisjes kunnen door heel Nederland deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op deze dag worden georganiseerd. En zo ook bij Van Hoften Installatietechniek.

Wij zetten ons graag in voor de toekomstige generatie; en willen ook bij meisjes de techniek onder de aandacht brengen. Bij ons gaan ze kennis maken met onze organisatie, de dagelijkse praktijk van werktuigkundige installaties, de materialen en technieken. Een tipje van de sluier over wat techniek is, en waar we dat allemaal in terug vinden in ons dagelijks leven. Hoe je daarmee bijdraagt aan hoe wij leven en werken. Hoe je daarmee mensen helpt.  Én hoe leuk het is om zelf iets in elkaar te zetten.

 “Zonder talentvolle meiden in de techniek kunnen wij het echt niet!” Aldus Jet Bussemaker, voormalig minister van Onderwijs. En zo is het.

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak