Home Actueel
Kop van Zuid Project

Project De Zuid in Den Haag: Gasloos en Energiezuinig

25-06-2020

Bij Van Hoften Installatietechniek geven we je graag een kijkje achter de schermen. Dit doen we door het delen van afgeronde projecten, maar ook door je mee te nemen in het voortrajct van een project in uitvoering.  Wat was de initiële vraag van de klant, wat is ons advies geweest, wat hebben we precies gedaan en wat was het resultaat? Daar krijgen we altijd enthousiaste reacties op. Dit project is nog in uitvoering. Maar we vinden het leuk om je toch alvast mee te nemen in onze werkwijze. Lees je mee?

Vraag

In opdracht van VORM Bouw B.V. zijn wij begonnen aan project De Zuid in Den Haag. Wij zijn gevraagd om de installaties voor de volgende doelen te realiseren: een parkeergarage op kade niveau, diverse commerciële ruimtes op kade niveau in de plint van het gebouw, zestig appartementen verdeeld over zeven lagen en negen ééngezinswoningen.

Advies
Alle woningen en commerciële ruimten in project De Zuid worden gasloos ontwikkeld. Er wordt gebruik gemaakt van slimme, duurzame ontwerpen en bewezen technische oplossingen, die voor lagere energiekosten voor de bewoners zorgen. Hierbij moet je denken aan energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen zoals een ventilatiesysteem waarbij warmte wordt teruggewonnen, warmtepompen en vloerverwarming. Door middel van een warmtepomp met bodemwarmte, wordt de centrale verwarming en het warme tapwater voorzien van de benodigde warmte. Daarmee is het project De Zuid duurzaam en toekomstbestendig. Door onze kennis en ervaring in te brengen, dragen we bij aan het optimaliseren van processen tijdens de ontwerpfase, de realisatie van het project en het beheer van de installatie na oplevering van het project. Zo ontstaat een installatie die aan alle verwachtingen voldoet en blijft voldoen.

Werkzaamheden
Wij verzorgen de complete werktuigbouwkundige installaties, bestaande uit: riolering-, water-, sanitaire-, verwarmings- en de ventilatie(wtw)installaties.

Resultaat
Het project is inmiddels gestart. Ondanks de corona-crisis verlopen onze werkzaamheden nog steeds volgens planning. De verwachting is dat we in het vierde kwartaal van 2020 de oplevering kunnen vieren met de opdrachtgever.

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak