Home Actueel
Project in uitvoering Ronduit Utrecht 

Een mooi & duurzaam project in uitvoering: Ronduit Utrecht.

30-04-2020

Bij Van Hoften Installatietechniek delen we graag afgeronde projecten om je een duidelijk beeld te geven van wat wij precies doen. Wat was de initiële vraag van klant, wat is ons advies geweest, wat hebben we precies gedaan en wat was het resultaat? Daar krijgen we altijd enthousiaste reacties op.
Dit project is nog in uitvoering. Maar we vinden het leuk om je toch alvast een kijkje achter de schermen te geven. Hoe verloopt zo’n project nu en wat komt er allemaal bij kijken in het voortraject.  Lees je even mee?

VRAAG
In oktober 2017 werden wij door bouwbedrijf Noordersluis benaderd om als adviserend installatiebedrijf toe te treden tot het bouwteam voor Ronduit Utrecht. Dit betrof een plan, welke projectontwikkelaar Linq had opgezet naar aanleiding van een prijsvraag van de gemeente Utrecht. Samen met een architect, de aannemer Noordersluis en opdrachtgever Linq hebben wij gedurende 1 jaar het project mede gestalte gegeven. De uitdaging was om 32 woningen en 8 appartementen en een gezamenlijk binnenterrein te ontwerpen , rekening houdende met een hoge duurzaamheidsgedachte.
Tot aan de bouwvak 2018 zijn we in het bouwteam bezig geweest om middels een integrale aanpak een plan te maken wat verkoopgereed was.

ADVIES
Zoals reeds eerder aangegeven sprak de gemeente zich uit voor een ambitieuze duurzaamheidsgedachte.  Ons eerste advies was het realiseren van wamtepompen met als bron bodemwarmtewisselaars. Gezien de restricties van de gemeente Utrecht met betrekking tot bronboringen, bleek dit plan niet haalbaar. Ook de optie lucht\water warmtepompen werd door onder andere ruimtegebrek op de daken van de tekentafel gehaald. Er is ten slotte gekozen voor het toepassen van PV panelen voor het opwekken van electra en PVT panelen voor het opwekken van warmte (verwarming en warm tapwater). 

WERKZAAMHEDEN
Nadat we in september 2018 groen licht hebben gekregen van de opdrachtgever is het definitieve engineeringstraject gestart. De ontwerptekeningen werden omgezet in werktekeningen en de werkvoorbereiding werd gestart.  Materialen werden besteld en prefab van leidingwerk vond plaats op onze vestiging in Hardinxveld. Uiteindelijk ging de bouw in april 2019 van start. Voordat we goed en wel de eerste werkzaamheden op de bouw hadden uitgevoerd, ging Noordersluis helaas in juli 2019 failliet. Bijna 2 jaar overleg, ontwerp, engineering  en uitvoering door het putje was de gedachte. Het project was aangemeld bij Woningborg, zij hadden de verplichting het project af te bouwen en hadden vrij snel een nieuwe aannemer gecontracteerd, HSB Bouw uit Volendam.

RESULTAAT
In september 2019 werden de eerste gesprekken met HSB Bouw gestart met als doel dit project gezamenlijk weer nieuw leven in te blazen. Na enkele constructieve overleg sessies in Q4 van 2019, zijn wij in januari 2020 mondeling tot accoord gekomen met HSB Bouw. Aangezien ons engineeringstraject begin 2019 al gereed was, konden we nu vrij snel de voorbereidingen opnieuw opstarten. Met als gevolg dat we afgelopen week de eerste werkzaamheden op de bouw weer hervat hebben. Onze waardering gaat uit naar HSB Bouw, die ons in staat stelde om de energie, die wij de afgelopen 2,5 jaar aan het project hadden besteed om te zetten in daadwerkelijke bouwactiviteiten.

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak