Home Actueel
Terugblik 2019 en vooruitblik 2020

Blog: Terugblik 2019 en vooruitblik 2020

16-01-2020

‘Het thema innovatie stond centraal in 2019. De lancering van de Boris-app, onze groeiende omzet, mooie nieuwe klanten, de aandacht voor nieuw talent in de techniek en de focus op prefab en innovatieve oplossingen voor de bouwsector kregen de aandacht. En ook in 2020 gaan de ontwikkelingen onverminderd door bij Van Hoften Installatietechniek.

Laten we beginnen met onze Boris-app. De urenregistratie-app krijgt namelijk een steeds belangrijkere rol in onze interne informatievoorziening. In eerste instantie vooral voor de urenregistratie van onze monteurs, maar steeds vaker wordt de app ook gebruikt voor het bestellen van bijvoorbeeld materialen. In 2020 willen we de functionaliteiten van de app graag verder uitbouwen. We willen Boris breder kenbaar maken in de markt. De ontwikkelkosten van een dergelijke applicatie zijn relatief hoog en we hopen andere installatiebedrijven te inspireren om ook gebruik te gaan maken van Boris. Zo kunnen we de kosten voor doorontwikkeling delen en toewerken aan de optimalisering van dit mooie product. Wij geloven er namelijk in dat Boris hét middel is om onderling kennis met elkaar te delen en projecten succesvoller te laten verlopen. Zeker met in het achterhoofd dat bouwers en installateurs steeds meer het complete proces moeten bewaken en vastleggen in het kader van de wet kwaliteitsborging.

'We willen techniek een platform bieden en blijven altijd in ontwikkeling.’

Nog zo’n innovatieve ontwikkeling: de focus op prefab componenten in woningen. En dan heb ik het vooral over warmtepompen. We kiezen bij de montage steeds vaker voor een unit om de warmtepomp heen, zodat het product in een vroeg stadium getransporteerd kan worden in de woningen. We bekijken de doorontwikkeling in combinatie met schoorstenen die de buitenunits behuizen. Een oplossing die we in 2019 al veelvuldig toepasten bij een specifiek project in Rotterdam.

We zien ook dat er steeds meer gasloos wordt gebouwd. Vanwege de veranderde wetgeving hebben we afgelopen jaar nog wel projecten met oude bouwvergunningen uitgevoerd, maar we hebben ook al veel gasloze installaties uitgevoerd. Warmtepompen, maar ook aansluitingen op het (stads)warmtenet kwamen voorbij. Deze veel geziene collectieve methodes hebben een vlucht genomen en ik verwacht dat dit de komende jaren alleen maar meer zal worden. Ook de focus op de omgang met het stikstofconservatief, de wet kwaliteitsborging en de ontwikkelingen rondom BENG blijven we nauwgezet volgen.

Om al deze projecten succesvol te laten verlopen hebben we vakkundig personeel nodig. We zetten in 2019 daarom flink in op de werving en selectie van nieuw personeel. Met als resultaat dat ons personeelsbestand flink is gegroeid. We presenteerden ons via verschillende kanalen en maakten het sollicitatieproces eenvoudiger en laagdrempeliger. Zeer positief voor onze sector en ook in 2020 blijven we ons actief presenteren op onder andere VMBO-scholen. We willen de jeugd aanspreken om te komen werken in de technische sector, bij Van Hoften Installatietechniek als werkgever (werk-leerbedrijf) of voor een mooie stageplek. Met nieuwe kennis vanuit de studenten en onze zeer ervaren mensen blijven we namelijk in staat om onze klanten optimaal te adviseren en mee te denken in het bouwproces. Zo blijven we een sterke kennis gedreven partner die altijd in ontwikkeling is.’

Geert-Jan Bosmans,
Commercieel Directeur

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak