106 woningen Sagenbuurt te Rotterdam

Vraag

Onze partner BM Bouw uit Hardinxveld-Giessendam heeft ons gevraagd om voor dit project “106 woningen Sagenbuurt te Rotterdam” de technische installaties te verzorgen.

Vanuit het programma van eisen is er gekozen om deze woningen aan te sluiten op stadswarmte (stadsverwarming) of door middel van een CV-ketel waarbij de woningen verwarmd zullen gaan worden door middel van hoge temperatuur radiatoren.

De mechanische ventilatie is voorzien van een box-ventilator op basis van systeemtype-C.

werken bij van Hoften

Advies

Met diversen partijen is er bekeken wat de mogelijkheden zouden zijn als we deze woningen uit zouden voeren met een lucht/water-warmtepomp. De voorwaarde was in dit geval, dat de gehele woning zou moeten worden voorzien van vloerverwarming. De opzet was hierbij om het binnendeel, voorzien van een boiler 180 liter, te plaatsen op de zolder.

De uitdaging in deze was het buitendeel van de lucht/water-warmtepomp zo dicht mogelijk bij het binnendeel te plaatsen. Hiervoor hebben wij een ‘dakkap’ ontwikkeld waar het buitendeel in verwerkt is. Deze dakkap is voorzien van een groot serviceluik. Het grote voordeel hiervan is dat het onderhoud aan het buitendeel eenvoudig en snel van binnenuit kan worden uitgevoerd. Hierdoor hoeft bij verdere service en onderhoud geen extra kosten hoge kosten te worden gemaakt, voor bijvoorbeeld het gebruik van een hoogwerker of steigers.

Werkzaamheden

Voor dit project heeft Van Hoften de sanitaire-, verwarmings- en de ventilatie-installaties verzorgt. Doordat wij gebruik maken van een prefab-afdeling in onze werkplaats, hebben wij vroegtijdig alle onderdelen klaar kunnen maken. Denk daarbij aan riolering, MV kanalen, waterleidingen en de binnen- en buitendelen van warmtepompen. Voor de lucht\water-warmtepomp geldt dat deze op de verdiepingsvloer geplaatst moest worden voordat de dakkappen werden gelegd.

Resultaat

Door goed overleg en een strakke planning is dit project in een zeer korte tijd gerealiseerd. Door de goede samenwerking van diversen partijen zijn er op deze locatie 106 duurzame woningen gebouwd met een mooi eindresultaat.

Contact opnemen

Maak een afspraak