installatie project Houten

108 woningen ‘De Kiem van Houten’

Vraag

‘De Kiem van Houten’ is een nieuwe woonwijk met veel groen en water die centraal in Houten ligt. In het totaal worden op deze locatie 308 energiezuinige woningen gerealiseerd. De wijk wordt nul-op-de-meter en gasloos. Dit project hebben wij door middel van een aanbesteding weten binnen te halen. De aanbesteding was voor 108 woningen verdeeld over twee fasen: fase één betreft 74 woningen en fase twee bevat 34 woningen. Deze woningen hebben een kenmerkende jaren dertig stijl en bestaat uit rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen.

TR Houten

Advies

In het voortraject hebben we overleg gevoerd met meerdere betrokken partijen. Elke woning is voorzien van een water-water warmtepomp. Om dit te realiseren zijn in totaal 108 bronboringen uitgevoerd. Het afgiftesysteem is uitgevoerd door middel van vloerverwarming. Bijkomend voordeel is dat het systeem ook een (actieve) koelfunctie heeft, dit geeft de bewoners een aangenaam leefklimaat. Geïntegreerd in de warmtepomp is een boiler die de woning voorziet van het warme tapwater. In sommige gevallen is een elektrische boiler toegepast, vanwege een bad of een stort- en/of regendouche. De woningen zijn uitgerust met PV-panelen die weer bijdragen aan een beter klimaat. Daarnaast zijn de woningen voorzien van een WTW-unit met bediening in de woonkamer en badkamer.

Houten-36

Werkzaamheden

Van Hoften Installatietechniek verzorgt voor dit project de complete werktuigbouwkundige installaties, bestaande uit:

  • Riolering;
  • Water;
  • Sanitair;
  • Verwarming;
  • WTW-ventilatie.
Houten-30

Resultaat

Het project zit op dit moment volop in de opleveringsfase van de eerste 74 woningen. Bij de overige 34 woningen zijn we gestart met de afbouw. De verwachting is dat alle woningen voor de bouwvak opgeleverd zijn. Wij zijn trots een bijdrage te hebben geleverd aan dit mooie ambitieuze project in Houten!

Houten-10

Contact opnemen

Maak een afspraak