Valkenswaard 23 appartementen

23 appartementen aan de Carolus dreef te Valkenswaard

Vraag

Bouwbedrijf Heijmans heeft Van Hoften Installatietechniek in de zomer van 2020 gevraagd om met hen in een bouwteam deel te nemen aan de realisatie van 23 appartementen aan de Carolusdreef in Valkenswaard. Het complex wordt gebouwd in opdracht van woningbouwvereniging Woonbedrijf in Eindhoven. De sociale huurappartementen zijn bedoeld voor één of twee personen en bestaan onder andere uit twee slaapkamers en een balkon. Het complex telt vier verdiepingen en staat op de plek waar vroeger basisschool De Windroos stond.

Valkenswaard 23 appartementen

Advies

Vanaf de eerste dag is Van Hoften Installatietechniek betrokken bij de uitwerking van de appartementen. Op basis van een EPC-berekening en het beschikbare budget hebben we samen met onze opdrachtgever gezocht naar het meest geschikte installatieconcept. Vervolgens zijn we overgegaan tot de uitwerking van het zogenoemde VO/DO-traject, ofwel het voorlopige ontwerp en het definitieve ontwerp.

Een goede samenwerking is ontzettend belangrijk en het helpt daarbij om vaste partners te hebben. Voor dit project zijn we met de architect, de constructeur, de bouwkundig aannemer en de elektricien aan de slag gegaan om het complex te ontwikkelen. Voor ons lag daar specifiek de taak om mee te kijken naar de minimaal benodigde afmetingen van schachten en technische ruimtes. Aangezien alles vanaf het voorlopige ontwerp al in een 3D-model was opgezet, kwamen knelpunten vroegtijdig aan het licht. Door als installatiebedrijf jezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe technologieën toe te passen, is het mogelijk efficiënter en daarmee ook goedkopere en nog beter passende oplossingen aan te dragen.

Valkenswaard 7307

Werkzaamheden

Eind 2021 was het zover en zijn we gestart met de realisatie van de 23 appartementen. De installaties omvatten schoonwater, vuilwater, drinkwater, verwarming en mechanische ventilatie. Voor de verwarmingsinstallatie is gekozen voor water/water-warmtepompen van Alpha Innotec met individuele gesloten bodemlussen. Voor de ventilatie zijn we uitgekomen bij een WTW-unit van Orcon in combinatie met een Dyka Air kanalensysteem. Deze systemen boden de beste oplossing voor de ruimte binnen de kaders die gesteld zijn in de opdracht.

Valkenswaard 7323

Resultaat

Na de bouwvakvakantie van 2022 hebben wij onze werkzaamheden afgerond. Het complex is vervolgens in oktober en november opgeleverd en overgedragen aan opdrachtgever Woonbedrijf. Alle woningen zijn verhuurd en de bewoners kunnen genieten van hun moderne en duurzame appartement.

Wij kijken terug op een mooi traject, waarbij onze actieve rol aan de voorkant haar vruchten heeft afgeworpen in het uitvoeringstraject. We danken alle betrokken partijen voor de fijne samenwerking.

Valkenswaard 0528

Contact opnemen

Maak een afspraak