43 appartementen 'De Rik' te Brielle

Vraag

Net buiten de bekende vesting van Brielle, op een plek waar vroeger het postkantoor aan De Rik was gevestigd, moest een markant en robuust appartementencomplex genaamd B’RIX26 verrijzen. Een fraai gebouw met imposante gevels en een industriële twist, mede vanwege de karakteristieke sheddaken die voorheen in fabriekshallen werden toegepast. Het gebouw bestaande uit 43 stijlvolle 3-kamerappartementen voor de luxe huurmarkt, welke tevens moesten voldoen aan de duurzaamheidseisen welke vandaag de dag worden verwacht.

Advies

Door middel van een lucht-water warmtepomp voor de verwarming en het warm tapwater en een WTW-unit konden we aan de duurzaamheidseisen voldoen. De warmtepomp bestaat uit twee units, een binnen- en een buitenunit. De binnenunit staat opgesteld in de technische ruimte in het appartement in een zogenoemde SKID-opstelling hierdoor kon op locatie veel installatietijd worden bespaard. De buitenunits staan allemaal op het dak opgesteld. Het warme water wordt opgeslagen in een boilervat van 180 liter. Tevens zijn alle woningen uitgerust met een WTW-ventilatiesysteem waarbij warmte wordt teruggewonnen. Een duurzame en energiezuinige oplossing dus!

Werkzaamheden

Wij verzorgde de complete werktuigbouwkundige installaties, bestaande uit: riolering-, water-, sanitaire-, verwarmings- en de (WTW-) ventilatie installaties. Daarnaast mochten wij ook het zinkwerk verzorgen van de hemelwaterafvoeren aan de gevels.

Resultaat

Inmiddels is het project duurzaam en toekomstbestendig opgeleverd. De installaties van de appartementen en de algemene ruimtes zijn getest en ingeregeld en worden nu naar volle tevredenheid gebruikt. Een goed voorbereid project dat in fijne afstemming met alle betrokken partijen op een efficiënte manier gerealiseerd kon worden.

Contact opnemen

Maak een afspraak