Van-Hoften-St.Agnetenweg-Nijmegen

45 zorgappartementen St. Agnetenweg te Nijmegen

Vraag

Projectmanager Stef van Rijt van Klok Groep belde ons in februari 2022 op met de vraag of wij interesse hadden in een snel startend project: 45 zorg appartementen in Nijmegen. Zij hadden dit wat betreft engineering al opgezet met een andere installateur, maar die bleek het project niet meer te kunnen uitvoeren. Het tijdspad wat wij te horen kregen was erg krap: in maart de prijs gereed, in april start engineering en in juli start bouw. Aangezien wij niet denken in problemen maar in uitdagingen, hebben wij deze handschoen opgepakt! Na een kennismakingsgesprek bij Klok Groep - we hadden nog nooit voor hen een project gerealiseerd - zijn we gestart met de prijsvorming. Hierbij hebben we meerdere installatie concepten voorgesteld en afgeprijsd. Uiteindelijk is het definitieve concept gekozen, hebben we de opdracht gekregen en is de engineering gestart

van hoften klokgroep

Advies

Wij hebben het advies overgenomen vanuit het bestek en dit op diversen punten geoptimaliseerd. Het gebouw is voorzien van twee lucht-water warmtepompen. Bij de regeling is rekening gehouden met de ligging van het appartement op de oost of westgevel van het gebouw. Waarbij er een duidelijk vraag was om de gangzone voor het verzorgend personeel ‘koel’ te houden. Bij het ontwerp diende we rekening te houden met het eventueel in de toekomst mogelijk maken van een scheiding van de energiekosten per appartement. Hierdoor werd afgeweken van collectieve installaties en zijn individuele installaties aangebracht voor ventilatie en - warm – water, waarbij de inrichting van de techniekkast in goed overleg is vastgesteld.

van-hoften-agnetenweg 2

Werkzaamheden

Wij verzorgen de complete werktuigbouwkundige installaties, bestaande uit:

  • Riolering;
  • Water;
  • Sanitair;
  • Verwarming;
  • (WTW-)ventilatie installaties.
van-hoften-agnetenweg 1

Resultaat

Het resultaat wordt steeds beter zichtbaar. Op dit moment wordt er in de appartementen gewerkt aan de afbouw en montage.  

van-hoften-st.agnetenweg3

Contact opnemen

Maak een afspraak