I NL.IMRO.0866.BP00195 0201 0004

6 CPO-woningen aan De Bleeck in Waalre

Uitdaging

In opdracht van Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen uit Hooge Mierde zijn we gestart met de installaties voor zes CPO-woningen (collectief particulier opdrachtgeverschap) aan De Bleeck in Waalre. De woningen liggen in een mooie, rustige en karakteristieke wijk bij het centrum. Van Gisbergen is een vertrouwde partner van Van Puijenbroek Installaties, onze dochteronderneming. De aanvraag voor dit project is bij Van Hoften Installatietechniek terechtgekomen, omdat de locatie in Waalre buiten het werkgebied van Van Puijenbroek Installaties valt.

I NL.IMRO.0866.BP00195 0201 0004

Oplossing

Aan de hand van de BENG-berekening, hebben wij een lucht-waterwarmtepomp van Mitsubishi en WTW-unit van Orcon geadviseerd en geëngineerd. We zijn gestart met het ontwerpen van de ‘standaard woningen’, zonder dat de kopersopties van de CPO-groep bij ons bekend waren. Zo hebben we zes maal de basis uitgewerkt. Zodra alle wensen vanuit de CPO-groep bij ons bekend werden, hebben we de puntjes op de ‘i’ gezet. De installatie is nog eens aangepast, met alle opties er in verwerkt.

Door de extreem natte maanden in dit deel van het land, is de start van de bouw uitgesteld. De drainagepompen hebben rond carnaval extra moeten werken, om na het Brabantse feestje een start te kunnen maken met de grondwerken.

HighRes W23 0004 3 FUNDERING 65882

Resultaat

Omdat in de fundering met Isotras wordt gewerkt, met vloer op zand, is de binnen riolering in Geberit PE uitgevoerd. Om te helpen in de beheersing van het regenwater, is gekozen de regenwaterafvoeren op infiltratiekratten aan te sluiten die in de achtertuinen liggen. Zo wordt eerst een buffer aan regenwater opgevangen, voordat het water naar het rioolstelsel stroomt. In goed overleg zijn de infiltratiekratten geplaatst door de grondwerker en door ons aangesloten. Voor elke woning is gekozen voor een lucht-waterwarmtepomp van Mitsubishi. De buitendelen worden op de platte daken geplaatst. Deze zijn zo gepositioneerd, dat ze uit het zicht staan. Verder maken we voor ventilatie gebruik van de wtw-unit van Orcon.

HighRes W23 0004 4 FUNDERING 66014

Samenwerking

De engineering en werkvoorbereiding wordt door Arjan Verhoeven van Van Puijenbroek Installaties verzorgd. Mark Linders neemt vanuit Van Hoften Installatietechniek de projectleiding op zich. Op die manier wordt kennis binnen onze bedrijven gedeeld en raakt Van Puijenbroek Installaties steeds meer bekend met onze werkwijze. Zo blijven we allemaal in ontwikkeling! Het is erg prettig dat Arjan de werkvoorbereiding verzorgt: Van Gisbergen is een bekende partij voor hem.

Voor onze monteurs Frans en Ben is dit het eerste werk dat ze voor Aannemersbedrijf J.A. Van Gisbergen uitvoeren. Op de bouw gaat het van een leien dakje en er is voldoende ruimte voor overleg. Wanneer we een handje te kort komen, staan de mannen van Van Gisbergen klaar, dat is andersom natuurlijk ook zo. Je moet het samen doen!

Contact opnemen

Maak een afspraak