Zijdebalen te Utrecht

Vraag

De bouwcombinatie Hurks-Van Wijnen vroeg ons in 2014 te participeren in het project Zijdebalen in Utrecht. Dit betrof koop en huur in zowel woningen als appartementen, verdeeld over vier fases. Hoe konden wij de kopers helpen bij het samenstellen van de sanitaire ruimte?

werken bij van Hoften

Advies

De adviseurs van Van Hoften stonden de kopers bij in hun ontwerp en keuze van het sanitair. Met behulp van de unieke virtuele showroom ‘Uw Huis Uw Wensen’ konden zij daarbij hun badkamer samenstellen.

Werkzaamheden

Vanuit de basale uitvraag van de opdrachtgever hebben wij de verschillende woningen en appartementen voorzien van diverse installatiesystemen. Per fase is het project in het voortraject geëngineerd en financieel afgerond, voordat we tot uitvoering over gingen.

Resultaat

De eerste drie fases van project Zijdebalen zijn gerealiseerd. Wij waren betrokken in de werkvoorbereiding. En naarmate het project vorderde verbeterde de samenwerking met de verschillende partijen. Het eerste woonblok kan getypeerd worden als een leertraject voor ons allemaal. De groeiende samenwerking tussen onze tekenaar, de werkvoorbereider van de aannemer en de E en W projectleider leidde er toe dat de installaties en gegevens tijdiger werden verwerkt. Ook hebben we de ruimtetemperaturen verlaagd voor een optimalisatie van de installatie.

Het was een uitdaging om met een breed bouwteam het project tijdig te realiseren. Fase 4 loopt op dit moment nog. Ook dat proces verloopt efficiënt en volgens planning. Straks staat er een prachtige woonwijk aan de rand van de binnenstad van Utrecht. Een resultaat om trots op te zijn!

Contact opnemen

Maak een afspraak