Home Actueel
Achter de schermen: Gerwin Voogt

Achter de schermen: Gerwin Voogt

29-04-2021

Gerwin Voogt

Wij voeren veel in het oog springend werk uit! Mooie projecten, innovatieve installaties en veel ontwikkelingen. Vooral de laatste tijd is de installatietechniek volop onderhevig aan veranderingen. Daarom is het belangrijk om onze processen voor te bereiden op de toekomst. Als procesmanager houdt Gerwin Voogt zich daar achter de schermen mee bezig.

“Er is altijd ruimte voor ontwikkeling en verbeteringen! Daarom ben ik in 2018 begonnen met de processen van het hele bedrijf in kaart te brengen. Vervolgens heb ik me beziggehouden met het vernieuwen van de website. Zo is beetje bij beetje mijn – nieuwe – functie opgezet. Ik houd me officieel bezig met het beheren van de kwaliteit van onze systemen.”

Certificeringen
Gerwin: “In de praktijk betekent dat dat ik me onder andere bezighoudt met de ISO-certificering. Ik begeleid samen met een collega de audits voor de diverse certificeringen. Daarmee garanderen we de kwaliteit van onze dienstverlening.” Gerwin vervolgt: “Daarnaast richt ik me op procesverbeteringen, wat in deze tijd vaak neerkomt op de digitalisering van ons proces. Als een soort uitvloeisel daarvan ondersteun ik ook waar mogelijk bij computerproblemen. Als een soort helpdesk!”

BORIS app
“De BORIS app is een goed voorbeeld van die digitalisering. In eerste instantie hebben we die app in gebruik genomen voor het efficiënt verwerken van de urenregistratie van onze medewerkers. Maar inmiddels heb ik samen met een collega al diverse andere functionaliteiten toegevoegd. De app wordt nu ook gebruikt voor rapportages en we willen hem inzetten bij de implementatie van de nieuwe wet Kwaliteitsborging in 2022. Met behulp van de app kunnen we dan foto’s als bewijslast opvoeren.” De Boris app is beschikbaar voor derden en wordt inmiddels al door meerdere installateurs en ondernemingen gebruikt.

Procesverbetering
Gerwin: “Ik heb Technische Bedrijfskunde Hbo gestudeerd. Via via ben ik met Mark van Hoften in contact gekomen. We waren beide enthousiast na onze eerste gesprekken. Omdat zich veel ontwikkelingen voordoen in de installatietechniek, was Mark op zoek naar iemand die de processen up-to-date kon houden. Door mijn studie ben ik op het gebied van procesverbetering heel breed inzetbaar!”

Warmtepompen
“De voortschrijdende ontwikkelingen komen duidelijk naar voren in het uitvoerende werk. Tegenwoordig maken we bijna alleen nog maar gebruik van warmtepompen. De monteurs worden daarvoor opgeleid, het moet aan de regels voldoen, er is ook een wetgeving én de registratie moet worden verzorgd… Op het vlak van digitalisering zijn we ook druk met de implementatie van verschillende functies in het ERP-systeem.” Gerwin: “En als KAM-coördinator ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en de zorg voor het milieu binnen ons bedrijf.”

Gerwin: “Je ziet dat mijn werk heel erg divers is. Het bevalt me dan ook uitstekend: elke dag is anders en op het gebied van installatietechniek leer ik ook in praktische zin veel bij!”

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak