Home Actueel
Blog Geert-Jan Bosmans

Positieve verwachtingen voor de toekomst

14-01-2021

Blog Geert-Jan zonder template

Onze commercieel directeur Geert-Jan Bosmans maakt aan het begin van 2021 van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op het bijzondere jaar 2020 en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Zijn verwachtingen voor de toekomst zijn positief en hoopvol!

“We sluiten 2020 af als een jaar om nooit te vergeten. Corona beheerste dagelijks het nieuws en op de valreep gingen we nog in een harde lockdown. Gelukkig liepen de bouwprojecten buiten ‘gewoon’ door, met inachtneming van de nodige maatregelen. Vandaar dat de bouw in het algemeen en wij in het bijzonder ook weinig tot niets te klagen hadden. En dat doen we dan ook niet! Onze zorg gaat uit naar allen die werkzaam zijn in de horeca, evenementenbranche, cultuursector en de retail-winkels. Daar hebben ze het pas echt zwaar.”

Bouwteams
“Op zakelijk gebied ziet 2021 er op voorhand positief uit. Onze orderportefeuille is nagenoeg vol, maar contact opnemen kan natuurlijk altijd! Ook wat betreft de opdrachten voor 2022 zijn we al behoorlijk op stoom. Het betreft werk wat doorloopt vanuit 2021, of nieuwe opdrachten. We merken dat we nog steeds aanvragen krijgen om deel te nemen in bouwteams. Ook benaderen aannemers ons één op één om ‘aan de voorkant’ mee te denken met de ontwikkeling van installaties in projecten. Het gasloze tijdperk betekent dat installaties een steeds grotere rol in het bouwproces innemen.”

Woningmarkt
"Het blijkt dat het stikstof-vraagstuk en de corona-pandemie niet van invloed zijn op de aanvragen. De woningmarkt staat niet stil! Er blijft sprake van woningnood, met name voor starters. Door de schaarste van de grond zien we een toename van de bouw van appartementencomplexen. Ook op dit gebied ziet het er voor ons rooskleurig uit.”

Vaccin
"Wij zijn in 2020, net als vele andere bedrijven, geconfronteerd met een hoog ziekteverzuim onder onze medewerkers. Corona speelde daarin een rol, al hebben we gelukkig nauwelijks met directe besmettingen te maken gehad. De verwachting is dat als gevolg van de maatregelen én het vaccin de situatie in de tweede helft van 2021 normaliseert. We hebben weinig personeelsverloop gekend, en waar mensen vertrokken zijn de vacatures snel weer ingevuld."

Normaal
"Voor 2021 hebben we het vooruitzicht van het wondermiddel dat vaccin heet. De gedachte dat iedereen in 2021 gevaccineerd kan worden en we weer over kunnen naar het nieuwe normaal geeft de burger, maar ook de ondernemer weer moed. Dat vertrouwen moet zich weer vertalen in het herstel van de economie en dus ook in de weer aantrekkende woningmarkt. Als dat zich allemaal doorzet zoals voorspeld, dan verwacht ik een boost aan projecten, waarin wij onze prachtige, duurzame installaties kunnen plaatsen. Op zakelijk gebied dus een mooi perspectief voor 2021."

"Ondanks alles kijk ik met een tevreden blik terug op 2020 en vol goede moed naar de toekomst. Ik wens iedereen een gelukkig, maar vooral gezond 2021. Stay healthy!"

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak