‘Niet harder, maar slimmer werken!’

21-10-2021

Arjan Burghout blikt terug

Onze projectleider Arjan Burghout heeft op 14 oktober tijdens de CAD & Company Universiteit 2021 een presentatie gehouden over tijdsbesparing door digitalisering! Dit evenement is gericht op de bouw, industrie, civiel & infra, management en installatietechniek.

Vanuit de visie om de Nederlandse bouw en industrie voortdurend te vernieuwen, deelt CAD & Company haar kennis. Daarnaast zetten ze nieuwe en duurzame technologieën in. Het doel is het behouden en versterken van de innovatiekracht van de Nederlandse bouw en industrie. Zo streeft CAD & Company ernaar dat Nederland voorop blijft lopen, en dat de werkgelegenheid en een leefbare omgeving ook voor de nieuwe generatie wordt gegarandeerd.

Praktisch inzetten
“Na het plenaire deel, waarin werd gesproken over het toenemende belang van digitalisering en beveiliging, werd een opsplitsing naar discipline gemaakt”, vertelt Arjan. “Behalve installatietechniek waren dat industrie, bouw en civiel.” Arjan: “Ik heb gesproken over het digitaliseringsproces wat bij Van Hoften Installatietechniek al een aantal jaar geleden in gang is gezet. Het was vooral mijn bedoeling duidelijk te maken hoe het mogelijk is om digitalisering praktisch in te zetten. Dat heb ik gedaan aan de hand van onze ervaringen met de Boris App, de inzet van BIM 360 in combinatie met Pillr en de virtuele showroom ‘Uw Huis, Uw Wensen’.

Klein beginnen
“Het centrale thema bij het inzetten van deze digitale hulpmiddelen is ‘klein beginnen’.” Arjan: “Dat heb ik mijn toehoorders voorgehouden: we beginnen met het creëren van draagvlak. Door het inzetten van ‘ambassadeurs’ heeft iedereen in onze organisatie digitalisering omarmd. We testen met een aantal personen, of een enkel team. Vervolgens voeren we aanpassingen door én breiden we uit. Voor BIM 360 docs zijn we bijvoorbeeld begonnen met twee licenties. Dat is uitgebreid naar drie, naar zes en naar acht: inmiddels bieden we dezelfde werkomgeving aan al onze engineers aan!”

Efficiënt
Arjan vervolgt: “Diezelfde aanpak gaat ook op voor de implementatie van de Boris App. We laten ervaren dat buitendienstmedewerkers geen papierwerk meer hoeven in te vullen en dat administratieve medewerkers geen overtypwerk meer hebben. Ook Pillr maakt het werk in alle bouwfases makkelijker: het creëert inzicht in data en maakt informatie slim en toegankelijk. Het is één platform voor alle partijen, waardoor efficiënt samengewerkt kan worden met collega's, leveranciers en partners.”

Tijdwinst
“Ook onze virtuele showroom ‘Uw Huis, Uw Wensen’ heb ik natuurlijk benoemd! De winst die wij met onze digitalisering hebben behaald is ‘tijd’. We kunnen de gewonnen tijd anders inzetten, bijvoorbeeld bij de ondersteuning aan projectteams. Digitalisering zorgt ervoor dat wij met hetzelfde aantal mensen meer werk kunnen doen! De acceptatie en de inzet van Microsoft Teams is daar ook een goed voorbeeld van!”

Reacties
“Na afloop van mijn presentatie heb ik een aantal heel interessante gesprekken gevoerd. Er waren meerdere toehoorders die zich herkenden in de processen en erg nieuwsgierig waren hoe wij bijvoorbeeld de Boris App inzetten. Die gesprekken waren voor mij ook weer bijzonder leerzaam. Ik heb een aantal goede tips overgehouden aan het evalueren van de presentatie. Het was al met al een super positieve dag, waar Van Hoften Installatietechniek zich getoond heeft als een bedrijf dat vol in ontwikkeling is!”

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak