Home Actueel
Certificeringen behaald

Opleidingen gevolgd, certificeringen behaald!

20-05-2021

Het is weer de tijd van de examens! De middelbare scholieren worden dit jaar gelukkig weer getoetst op een uitgebreid vakkenpakket. Onze medewerkers hebben specifieke cursussen en opleidingen gevolgd: zij vertellen over hun certificeringen!
 
Vera Nollen is Energieprestatie adviseur, Bas Verdoorn is Senior-adviseur en Energieprestatie adviseur. Zij hebben beide de certificaten Energieprestatie adviseur Basis en Energieprestatie adviseur Detail behaald. Omdat per 1 januari 2021 een nieuwe regelgeving in gang is gezet door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, zijn zij verplicht de veranderingen in de Energie Prestatie Adviezen te kennen.

Online én fysiek
Vera: “Het was best lastig om in corona-tijd de cursus te volgen. Eénmaal werd de les noodgedwongen online gegeven. De andere drie keer kon het fysiek plaatsvinden in een groep met docent.” Bas: “De toegevoegde waarde van deze certificaten komt het meest tot uiting in bouwteamwerken. In een vroeg stadium doen we nu al een eerste check op de BENG 1 eis.” Vera vult aan: “Voorafgaand aan de keuze van een klimaat-installatie moet er een BENG-berekening gemaakt worden. Wat is de warmtevraag van de woning? Nu deze vraag beantwoord is, kunnen we goed advies uitbrengen aan de opdrachtgever.”

Opsporen en oplossen
Bart Beunderman werkt in service en nazorg en heeft het certificaat Stek categorie 1 behaald. Hij heeft zijn kennis over koudemiddelen en de toepassing ervan uitgebreid. “De cursus was best lastig”, geeft Bart aan. “Maar ik heb nu wel meer kennis over koudemiddelen en ik kan makkelijker problemen opsporen en oplossen!”

Verbreden en ontwikkelen
Klaas Cornelis is eerste monteur en werkt inmiddels een half jaar aan een project in Krimpen aan de Lek. Hij is geslaagd voor zijn mbo-opleiding Eerste Monteur Woningbouw. “In deze opleiding heb ik mijn kennis verbreed en mij ontwikkeld binnen mijn vakgebied!” Klaas: “De opleiding is goed bevallen en ik ben goed ondersteund door het bedrijf.” Behalve dat Klaas nu officieel eerste monteur is, krijgt hij mogelijkheden om door te kunnen groeien en verder te gaan met andere opleidingen en cursussen.

Beginnend voorman
Ook Benjamin Blokland werkt bij Van Hoften Installatietechniek als Eerste Monteur Woningbouw. Enkele jaren geleden begon hij als uitzendkracht bij ons project in de Beekse Bergen. Nu heeft hij de opleiding Installatietechniek Woningbouw succesvol afgerond! “De opleiding heeft drie jaar geduurd, die ik op woensdagmiddagen in Den Bosch heb gevolgd. De theorie was af en toe best pittig, maar met dit certificaat krijg ik de kans om voorman te worden. Inmiddels heb ik als beginnend voorman mijn eigen project met achttien huurwoningen!”

Wij feliciteren al onze collega’s natuurlijk met hun behaalde certificaten!

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak