Home Actueel
De veiligheidsladder

De veiligheidsladder

24-06-2021

Veiligheid

Een aantal grote aannemers heeft afgesproken de veiligheid op de bouw naar een hoger niveau te tillen met behulp van de veiligheidsladder. Dit houdt concreet in dat de aannemer van zijn partners een bepaald niveau van veiligheidsbewustzijn kan eisen. Ook wij maken gebruik van deze veiligheidsladder!

De veiligheidsladder is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag binnen een bedrijf te meten. De veiligheidsladder kent vijf treden. De laddertreden geven de ontwikkelingsfase aan waarin het bedrijf zich op het gebied van veiligheidsbewustzijn bevindt. 

Waarom doet Van Hoften Installatietechniek mee?
Wij hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Als wij de veiligheid op de bouw naar een hoger niveau kunnen brengen, doen wij graag mee! Daarnaast zijn er al partners die een bepaald niveau van veiligheid van ons eisen en daar willen we natuurlijk maar al te graag aan voldoen.

Hoe hebben wij ons voorbereid op onze certificering?
Via onze adviseur van Improcon zijn wij in contact gekomen met stagiair Lars van Son. Lars heeft onderzoek verricht naar de huidige veiligheidscultuur binnen Van Hoften Installatietechniek. Door een aantal monteurs op de bouw te spreken en enquêtes te houden, heeft hij een goed beeld gekregen van de huidige situatie. Met zijn beoordeling komen wij op trede twee van de veiligheidsladder. Lars heeft een adviesrapport geschreven om de volgende trede in de veiligheidsladder te bereiken!

Op 28 juni staat de audit voor de veiligheidsladder gepland. Het is dan aan de auditor om de veiligheidscultuur van Van Hoften Installatietechniek te onderzoeken en te beoordelen of wij daadwerkelijk op trede twee uitkomen. Collega’s kunnen die dag hierover geïnterviewd worden.

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak