'Combineren van twee doelen'

19-01-2023

Van Hoften Techniekschool

De Van Hoften Techniekschool: het idee speelt al langer en geruchten gonzen steeds nadrukkelijker. Daarom is het de hoogste tijd om aandacht te besteden aan dit initiatief! Martin van der Sanden legt uit wat onze Techniekschool inhoudt én wat onze plannen voor de toekomst zijn.

“Het bedrijfspand aan de overkant van ons complex is jarenlang gebruikt door een mbo-opleiding. De link met een school is daardoor vanzelfsprekend en Van Hoften Installatietechniek wil anticiperen op de toekomst”, vertelt Martin.

Showroom
Martin: “Op dit moment hebben we de ruimte ingericht als showroom. In de ruimte was al een complete modelwoning nagebouwd. Vanwege de hoogte van het pand is de woning opgesplitst in een funderingsbak, twee volledige etages en een zolderverdieping met zadeldak. Hierin worden al onze installaties toegepast. Zo kunnen we klanten meenemen in de nieuwste technieken die we toepassen. Ideaal, omdat de innovaties en ontwikkelingen in onze branche elkaar in hoog tempo opvolgen!”

Opleiden
“In de toekomst geven we ook meer concrete invulling aan de naam ‘Techniekschool’”, legt Martin uit. “Zo kunnen we onze eigen medewerkers bijvoorbeeld trainen in het toepassen van de nieuwste technieken. Maar ook het opleiden van zij-instromers of het zelfs klaarstomen van monteurs voor een carrière in de installatietechniek behoort tot onze plannen.” 

Aanvullend merkt Martin op: “We merken dat de techniek dermate snel gaat dat opleidingen vaak al achterhaald zijn zodra een leerling van school komt. Onze techniekschool zien we dan ook als een praktijkgerichte toevoeging op het reguliere onderwijs. Door in te spelen op de actualiteiten en behoeften kunnen we de kwaliteit van het onderwijs waarborgen in de toekomst.”

Toegevoegde waarde
Martin: “Met deze invulling combineren we twee doelen. In de showroom zien onze klanten wat de nieuwste technieken zijn die kunnen worden toegepast in hun nieuwbouwprojecten. Zeker op het gebied van warmtepompen en warmteterugwinning-installaties kan dat openbarend zijn!” Martin vervolgt: “Ik ben voortdurend in gesprek met leveranciers en zij zien ook de toegevoegde waarde in. Omdat ze hun materiaal beschikbaar stellen, maken klanten al in de oriënterende fase kennis met hun producten.”

Grote vraag
Martin: “Het is algemeen bekend dat er grote vraag is naar technische medewerkers. Door zelf het initiatief tot opleidingsmogelijkheden te nemen, willen we enthousiaste mensen een kans bieden. De ontwikkeling van de Techniekschool heeft onze volle aandacht en we hopen daar in de nabije toekomst concretere invulling aan te kunnen geven.”

Wil je meer informatie over de Van Hoften Techniekschool? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak