‘Vanuit ergonomisch oogpunt ontwikkeld’

31-03-2022

kniebeschermers

Als installatiemonteur zit Paul Willems veel op zijn knieën. Sinds een aantal weken maakt hij gebruikt van de FENTO ORIGINAL: een kniebeschermer die vanuit ergonomisch oogpunt is ontwikkeld. De FENTO ORIGINAL beschermt de knieën van de gebruiker en door de drukverdeling wordt ook de rug ontlast.

Paul: “Momenteel werk ik aan een project met vloerverwarming. Het gaat om 21 woningen, waar per woning drie vloerverwarmingsverdelers moeten worden geïnstalleerd. Dat werk doe ik zittend op mijn knieën, en daarbij gebruik ik zwaar gereedschap. Reken maar uit: ik zit zo’n beetje heel de dag op mijn knieën!”

Kniebeschermer
“Bij Van Hoften Installatietechniek werken we met een digitaal bestelsysteem voor bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. In ruil voor een bepaald aantal punten kunnen wij zelf onze uitrusting samenstellen”, legt Paul uit. “Voorheen had ik kniebeschermers die in mijn werkbroek verwerkt zaten. Ik was daar niet tevreden over, omdat ze voortdurend verschuiven. Nu gebruik ik een aantal weken de FENTO ORIGINAL kniebeschermer en dat bevalt heel goed!”

Stabiel en pijnloos
Paul: “Ik vind het belangrijk dat mijn knieën goed worden beschermd. Mijn vader heeft hetzelfde werk gedaan, in een tijd dat persoonlijke beschermingsmiddelen nog nauwelijks bekend waren. Hij heeft zijn werkleven lang last van zijn knieën gehad. Hij had zelfs geen meniscussen meer!” Met de FENTO ORIGINAL heeft Paul daar geen last van: “Ik zit stabiel, zonder pijn en mijn rug wordt ook ontlast!”

FENTO Knee Protection
Oscar Fredriks is general manager van FENTO Knee Protection. Het bedrijf ontwikkelt sinds 2000 ergonomische kniebeschermers. Oscar: “Toen kwam onze éne oprichter, zeilmaker René van Rijn, met chronische knieklachten bij de andere oprichter, fysiotherapeut Geert Kaal, terecht. De klachten van René verdwenen, maar kwamen ook weer terug. Dat was het moment dat hij aan Geert vroeg: ‘Kan je mij helpen een kniebeschermer te ontwikkelen waarmee ik door kan werken?’”

Vederlicht, ademend en slijtvast
Oscar vervolgt: “Vijf jaar later was het eerste model klaar voor de markt. Inmiddels zijn we bijna zeventien jaar en diverse modellen verder!” Bij de ontwikkeling is uitgegaan van een kniebeschermer waarbij de druk niet alleen op de knie komt, maar ook verdeeld wordt over het onderbeen. Daarnaast is een FENTO vederlicht, ademend en slijtvast.

Tevreden
Paul Willems is tevreden over de kniebeschermers van FENTO Knee protection: “De band loopt over mijn onderbeen en knelt niet in mijn knieholte. Ik kan de inlay apart bestellen wanneer hij na verloop van tijd aan vervanging toe is en ik heb lopend ruim voldoende bewegingsvrijheid!”

Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om onze medewerkers zo ergonomisch mogelijk hun werkzaamheden te laten verrichten. Het gebruik van FENTO Knee Protection is daar een voorbeeld van.

Wil je meer weten over onze persoonlijke beschermingsmiddelen? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak