Kennismaken met alle soorten techniek

07-06-2022

Game On is dé technologiemanifestatie voor het onderwijs in de regio Alblasserwaard – Vijfheerenlanden. Dit jaar werd Game On op 2 en 3 juni gehouden in de evenementenhal in Gorinchem: op diverse pleinen waren technische bedrijven vertegenwoordigd.

Ruim zesduizend basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 hebben deze dagen kennis gemaakt met alle soorten techniek. Door te zien, te doen, maar vooral door ze te laten beleven dat techniek leuk, toekomstgericht en perspectiefrijk is!

Techniekplein
Op het Techniekplein hadden wij samen met Installatiebureau KON een stand. De leerlingen kregen te zien hoe een warmtepomp werkt. Vervolgens konden ze door middel van een proef de werking zelf nabootsen! De andere opstelling, was een mechanische ventilatie. Hierin zat een verstopping: aan de leerlingen de taak deze verstopping te vinden, zodat de ventilatie weer goed kon functioneren!

School & Bedrijf
School & Bedrijf is een loket voor onderwijs en ondernemers in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Ze voeren initiatieven rondom arbeidsmarkt en onderwijs uit en proberen de band te versterken. De technologische ontwikkeling in uiteenlopende sectoren in de regio is innovatief en toonaangevend. School & Bedrijf wil tijdens Game On samen met het bedrijfsleven leerlingen laten zien wat de mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn.

Geslaagd
Op donderdagavond werd de evenementenhal opengesteld voor leerlingen, ouders en belangstellenden. Wij kijken terug op twee zeer geslaagde dagen!

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak