Veertig jaar Van Hoften bij Van Hoften Installatietechniek!

01-06-2022

Mark van Hoften

Mark van Hoften viert vandaag – 1 juni 2022 – zijn veertigjarige jubileum bij ‘de zaak’! En er is in die veertig jaar veel gebeurd. Zo veel, dat zijn medewerkers hebben besloten Mark te verrassen met een jubileummagazine: een persoonlijke versie van het personeelsmagazine, waarin relaties, collega’s, vrienden en familie op hun eigen wijze herinneringen ophalen en de jubilaris typeren.

Zonder het te weten werd Mark geïnterviewd voor dit magazine: hij heeft zijn eigen voorwoord ‘geschreven’. Hij vertelt over de afgelopen veertig jaar!

Veertig jaar ‘ontwikkeling’, ‘groei’ en ‘sociaal’
De woorden die na een gesprek met Mark van Hoften over zijn werk boven komen drijven zijn ‘ontwikkeling’, ‘groei’ en ‘sociaal’. Veertig jaar is misschien een mooi moment om terug te kijken, maar wat Mark betreft zit die carrière er nog lang niet op: de motivatie en drive spatten ervan af!

Opleiding
Na zijn vooropleiding, LTS Metaaltechniek, had de jonge Mark nog weinig affiniteit met loodgieterswerk. Als hij 16 jaar oud is en al bij zijn vader werkt, gaat hij voor zijn vervolgopleiding naar het Gildevaart R in Nieuwegein. “Daarna heb ik nog wel trainingen en dagcursussen gevolgd. Maar wat veel belangrijker was voor mijn ontwikkeling als ondernemer, was wat ik van oudere collega’s leerde bij de vakgroep Uneto-VNI, het tegenwoordige Techniek Nederland. Heel goed luisteren, je gezicht laten zien en werken volgens een visie!”

Doorgroeien
In 1999 nam Mark het bedrijf over van zijn vader. “Mijn ambitie was doorgroeien. Maar daar had ik geen concrete plannen voor. Het is zo gelopen, door de goede medewerkers en opdrachtgevers die altijd vertrouwen in ons behielden.”

Loodgieterswerk
“Je bent als directeur in het voordeel wanneer je het werk zelf kan uitvoeren. Dan weet je waar je over praat. Op het gebied van het traditionele loodgieterswerk is dat geen enkel probleem.” Mark heeft heel het traject doorlopen: als leerling monteur, uitvoerend monteur, dakdekker, zinkwerker, leidinggevend monteur, calculatie, met prefab en later digitaal met Stabicad. Kortom: hij beheerst alle disciplines? “Op het gebied van ventilatie en verwarming heb ik minder ervaring. Dat doe je er niet zomaar bij.”

Ontwikkelen
“In 2012 hebben we de keuze gemaakt ons volledig op nieuwbouw te concentreren. Toen waren we al bezig met de transitie naar ‘gasloos’. Daarom past onze slogan ‘altijd in ontwikkeling’ zo goed bij Van Hoften Installatietechniek: je moet vooruit blijven kijken, meegaan in nieuwe technieken en vooral je medewerkers stimuleren zich te blijven ontwikkelen!”

Talent
“Goede medewerkers zijn heel belangrijk. Ik durf te zeggen dat ik goed ben in het herkennen van talent: bijkomstig voordeel is dat ik gemakkelijk een gesprek aan ga. Het is de kunst om door een cv heen te prikken en jonge mensen te enthousiasmeren. Ik ben trots op het bedrijf wat ik heb opgebouwd, met dank aan al die getalenteerde mensen om me heen!”

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak