Collega’s blinken uit tijdens marathon Rotterdam

24-04-2023

marathon van Rotterdam

Wij hebben bij Van Hoften Installatietechniek niet alleen collega’s die presteren op het werk, maar ook daarbuiten! Twee daarvan zijn Vera (65) en Patrick (28) die vorige week de marathon van Rotterdam hebben uitgelopen! Een indrukwekkende sportieve prestatie van beiden. Vera liep voor de 25e keer de marathon en Patrick zette in zijn tweede marathon een tijd neer van onder de drie uur!

Jubileum: 25 keer
Vera liep haar eerste marathon al in 1998. Door Corona viel daar een jaar tussenuit, maar elke editie heeft ze verder meegedaan. Voor haar 25e deelname kreeg ze een speciaal jubileumspeldje en T-shirt met ’25 jaar’ daarop. Dit hangt nu op kantoor. Ondanks dat haar topjaren al wat langere tijd achter haar liggen, in 2004 liep ze haar beste tijd van 3 uur en 14 minuten en weet ze in 2023 nog steeds honderden vrouwen achter haar te laten. Een prestatie om trots op te zijn! Toen ze nog in Rotterdam werkte, werd ze een keer door collega’s meegevraagd te gaan hardlopen. “Dat beviel eigenlijk goed! Ik ben toen ook zelfstandig en een jaar van tevoren gaan trainen voor de marathon. Ik wilde het serieus aanpakken!”

Voorlopig stopt ze nog niet: “Nee, volgend jaar ga ik gewoon weer als ik dat fysiek nog steeds kan,” zegt Vera vol vertrouwen. “De marathon in Rotterdam voelt echt als een thuiswedstrijd. Ik woon namelijk vlakbij.” De Rotterdamse marathon is niet de enige waar ze ooit aan heeft deelgenomen. “Ik heb in Zwitserland ook de Jungfrau marathon gelopen, waar je ook veel meer hoogtemeters moet maken.” Ze trainde altijd vooral individueel voor de marathon, maar is sinds twee jaar nu ook aangesloten bij een vereniging in Rotterdam. “Dat is vooral veel gezelliger!” 

Drie uur
Voor Patrick was het de tweede marathon die hij liep en ook gelijk de tweede in Rotterdam. Hij voetbalt ook nog, maar zag het hardlopen gelijk als volwaardige sport daarnaast. Een paar maanden voor de marathon intensiveert hij zijn training en gaat dan op schema lopen om zo goed voorbereid aan de start te verschijnen. Hij heeft destijds als doel gesteld dat hij een keer onder de drie uur wil lopen en dat is hem deze maand dus al gelukt met een tijd van 2 uur, 58 minuten en 35 seconden. Of hij volgend jaar weer meedoet? “Daar moet ik nog over nadenken! Ik heb mijn doel behaald door een tijd onder de drie uur te halen. Later dit jaar denk ik daar weer eens over na.” 

Wij feliciteren Vera en Patrick met deze geweldige sportieve prestatie! 

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak