Nieuwbouwwijk Goirle

07-02-2023

nieuwbouwwijk Goirle

Op een prachtige locatie, dicht bij het centrum van Goirle en het beekdal, werken we op uitnodiging van de Nederlandse Bouw Unie aan de herontwikkeling van het Van Besouw-terrein tot een complete nieuwbouwwijk. De nieuwe wijk kenmerkt zich door het industriële karakter en de beleving van het groen van de Oude en Nieuwe Leij, die door het gebied lopen. Namens Van Hoften Installatietechniek zijn Arno Verkoeijen en Jozef van Doormaal bij dit project betrokken.

Oude elementen
Een mix van een tijdloze en stoere architectuur wordt afgewisseld met meer dorpse vormgeving. Sommige oude onderdelen van de voormalige tapijtfabriek blijven bewaard, zoals de portiersloge en de voorgevel van het hoofdkantoor. Blikvanger is de schoorsteen als icoon van de nieuwe wijk. Het is een omvangrijk project dat meerdere jaren in beslag neemt. In de eerste fase werken we aan 97 woningen. In totaal gaat het om een kleine tweehonderd woningen. De bouw van fase twee van het project is gestart en fase drie begint in het eerste kwartaal van 2023.

Installatiewerk
Arno is projectleider en installatiemonteur Jozef werkt als hoofdmonteur aan het omvangrijke project. Arno: “Wij verzorgen de sanitaire-, verwarmings- en ventilatie-installaties en het zinkwerk van de woningen. In mei 2021 is gestart met de werkzaamheden.” Jozef vult aan: “Veel van die werkzaamheden moesten tegelijkertijd in dezelfde periode worden uitgevoerd. Dat betekent overzicht bewaren! Op het gebied van WTW-installaties is veel ontwikkeling gaande en dat vraagt om een hoog niveau van installatiewerk. Gelukkig is de samenwerking binnen het team goed, zowel bij de mannen op de bouwplaats als de mensen van de voorbereiding op kantoor: er is veel onderling overleg.”

Levering
Als gevolg van de actuele gebeurtenissen in de wereld zijn leveringsproblemen van materialen de grootste uitdaging bij dit project, met name de WTW-units. Arno: “Het is voortdurend zoeken naar alternatieve oplossingen: het is constant vooruitdenken. We zorgen dat alternatieven van vergelijkbare kwaliteit voorhanden zijn, zodat we op schema blijven. We zijn trots om als team deze uitdagingen te kunnen aanpakken. We blijven gaan voor de hoogste kwaliteit!” 

Wil je meer projecten zien waar Van Hoften Installatietechniek aan bijdraagt? Bekijk dan onze projectenpagina.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
Project nieuwbouwwoonwijk Goirle

Contact opnemen

Maak een afspraak