Home Actueel
Vader en zoon

'De jeugd heeft de toekomst'

18-03-2021

Familiebanden bij Van Hoften

Familiebanden binnen ons bedrijf zijn niet bepaald een uitzondering. Dit keer belichten we een bijzondere ‘vader – zoon verhouding’ op de werkvloer. Komen Dennis en Ryan Munsters elkaar eigenlijk wel eens tegen tijdens kantooruren?

“Onze functies hebben niet heel veel raakvlakken”, begint vader Dennis. Ryan: “Ik werk als BIM-tekenaar en kom mijn vader niet veel tegen.” Dennis vervolgt: “Ik ben technisch directeur en inhoudelijk hebben wij weinig met elkaar te maken tijdens de dagelijkse gang van zaken. Voor Ryan speelt het daardoor ook nauwelijks dat hij ‘de zoon van de directeur’ is.”

Spelenderwijs
Ryan: “Affiniteit met het installatiewerk zit in de familie. Als klein kind ging ik al mee met mijn vader.” Dennis: “Ryan was nog heel jong toen hij al ontwerpen tekende. Dat is spelenderwijs ontstaan. Ik vind het vooral belangrijk dat hij iets doet wat hij leuk vindt!”

“Ontwerpen is wel waar ik uiteindelijk voor gekozen heb”, sluit Ryan aan. “Ik volg een mbo-opleiding tot werkvoorbereider voor werktuigkundige installaties. In de praktijk werk ik nu voornamelijk als BIM-tekenaar.”

Spil
Het werk van vader Dennis is veel breder: “Als technisch directeur hou ik me bezig met veel verschillende zaken, waaronder de uitvoerende kant van het bedrijf aansturen. Op technisch vlak ben ik de spil tussen ‘commercieel’ en ‘uitvoerend’. Nieuwe ontwikkelingen en innovaties vullen een groot deel van mijn dag. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de werving van technische medewerkers en voer ik veel overleg; intern én extern.”

Praktijk
Ryan: “De opleiding werkvoorbereider werktuigkundige installaties die ik nu volg, heb ik bijna afgerond. Daarna ga ik gelijk verder met een vervolgopleiding MIT-W.” Dennis: “Om praktijkervaring op te doen, heeft Ryan eerst twee jaar op de bouw als monteur gewerkt.” Ryan: “Daar heb ik heel erg veel van geleerd! Nu ben ik alweer een jaar aan de slag op kantoor. Mijn opleiding bestaat uit vier dagen werken en één dag naar school.”

Carpoolen
Vader en zoon Munsters wonen in Asten, bij Eindhoven. Dennis: “Het was de bedoeling dat ik mijn tijd globaal tussen het kantoor in Hardinxveld-Giessendam en onze nieuwe vestiging in Eindhoven zou verdelen. Maar ik werk voornamelijk in Hardinxveld-Giessendam.” Ryan: “Ik werk voorlopig ook veel in Hardinxveld-Giessendam, maar toch carpoolen we niet dagelijks.”

Ontwikkelen
Ryan: “Mijn ambitie is om me te ontwikkelen in het werk wat ik nu doe!” Dennis: “Ik vind het heel belangrijk dat wij ons als bedrijf continu blijven ontwikkelen: dat we voortdurend innoveren. Wat dat betreft is het goed dat we veel jonge collega’s zoals Ryan hebben: die jonge gasten willen vóóruit en nemen ons daarin mee!”

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak