Audit Veiligheidsladder succesvol afgerond

29-06-2023

Van-Hoften-Installatietechniek overzicht ladder

Wij hebben ook dit jaar weer de Approved Self-Assessment voor de Safety Culture Ladder - of Veiligheidsladder - met succes behaald! De veiligheidsladder is in het leven geroepen om veiligheid op de bouw naar een hoger niveau te tillen.

In tegenstelling tot VCA, waarbij de veiligheid op basis van documenten en bewijslast wordt getoetst, wordt met de veiligheidsladder de veiligheidscultuur en gedrag binnen een bedrijf aan een nader onderzoek onderworpen.

Vijf treden
De veiligheidsladder kent vijf treden. De laddertreden geven de ontwikkelingsfase aan waarin het bedrijf zich op het gebied van veiligheidsbewustzijn bevindt. De ladder loopt van fase 1 – Pathologisch, tot aan fase 5 - Vooruitstrevend.

Jaarlijkse audit
Op maandag 5 juni vond de jaarlijkse audit plaats, in de vorm van een Approved Self-Assessement voor de Veiligheidsladder. De auditeur van EBN heeft in de ochtend ons kantoor bezocht. Daar is ons actieplan voor het verbeteren van de veiligheidscultuur getoetst. In de middag hebben we het project ‘100 appartementen te Sliedrecht’ bezocht. Onze monteurs zijn daarbij geïnterviewd. Onder andere over hoe je moet handelen in bepaalde onveilige situaties, maar ook over incidenten, sancties et cetera.

Volgend jaar hopen we voor het eerst gecertificeerd te worden voor een trede, om van daaruit verder te stijgen op de veiligheidsladder.

Heb je ook zin om bij Van Hoften Installatietechiek te komen werken met veel gezellige collega’s? Kijk dan op deze speciale vacaturepagina!

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak