‘De techniek staat nooit stil’

11-10-2022

Van Hoften Installatietechniek- werkvoorbereider Mark Linders

Mark Linders is 28 jaar oud en werkt alweer zes jaar bij Van Hoften Installatietechniek. Mark heeft een achtergrond als installatiemonteur. Al werkend en lerend is hij zich al die jaren blijven ontwikkelen. In zijn ogen één van de sterke punten van onze bedrijfscultuur, zoals hij uitlegt in deze blog.

De wijze waarop ik als werkvoorbereider aan de slag ben gegaan bij Van Hoften Installatietechniek, is niet gangbaar. Ik was installatiemonteur toen ik binnenkwam. Als werkvoorbereider ben ik in een werken-leren traject gestapt. Door mijn uitvoerende achtergrond, heb ik een brede basis voor het uitvoeren van mijn functie als werkvoorbereider.

Wat houdt je werk in?
Grofweg is mijn werk opgebouwd uit drie fases: het opstarten, de voorbereiding en de uitvoering van een project. Op dit moment ben ik betrokken bij tien woningbouwprojecten! Dat begint met het ontwerpen en het uitwerken van de installaties met de tekenaar. We bouwen het project op, totdat alle werktekeningen uitgewerkt zijn. Vervolgens ben ik verantwoordelijk voor de inkoop: van warmtepompen, tot wtw-units en alle andere benodigde materialen. Voor de monteurs maak ik materiaallijsten: zij kunnen op het werk dan zo efficiënt mogelijk hun werk uitvoeren. Op de bouwplaats voer ik overleg met de aannemer en bewaak ik de voortgang. Wanneer ons werk is afgerond, draag ik het project over aan onze serviceafdeling.

Wat vind jij aantrekkelijk in jouw baan?
Ik merk dat ik er beter in word naarmate ik het langer doe! Elk project is anders, maar het proces is hetzelfde. De kenmerken verschillen: verwarming, ventilatie, sanitair. De ene keer bestaat het project uit grondgebonden woningen, de andere keer uit appartementen. Nu werk ik bijvoorbeeld aan 97 grote koopwoningen, maar ook aan zestig huurappartementen. Die variatie spreekt mij enorm aan. En wat ik heel mooi vind: de techniek staat niet stil. Wij moeten ons voortdurend blijven ontwikkelen. Het op peil houden van mijn kennis spreekt mij erg aan!

Hoe ontwikkel jij je?
In de zes jaar dat ik hier nu werk, ben ik voortdurend opleidingen blijven volgen. Daar worden we ook allemaal in gestimuleerd en dat vind ik goed aan werken bij Van Hoften Installatietechniek. Zeker wanneer je jong bent, stimuleert het heel erg als je veel ruimte krijgt om te blijven groeien. En al mijn collega’s staan daar zo in: kennis wordt altijd breed en structureel gedeeld.

Wij werken veel met prefab. Ik vind het leuk om bij herhalende processen mee te denken hoe iets sneller, makkelijker en goedkoper kan. Ik blijf altijd zoeken naar verbeteringen in prefab processen. Zo werken we nu bijvoorbeeld in een aantal opvolgende fases aan het steeds verder uitwerken van een prefab warmtepompbord. Alle onderdelen zijn vooraf aangebracht, waardoor de monteur ter plaatse alleen het bord hoeft te monteren en de leidingen aan te sluiten!

Hoe ervaar je de werksfeer?
Mijn standplaats is Eindhoven. We werken daar standaard met een beperkt aantal collega’s, in een zeer prettige werksfeer. Collega’s uit Hardinxveld-Giessendam komen regelmatig binnenvallen wanneer ze in de buurt werken. Iedereen weet altijd van elkaar waar ze mee bezig zijn. En collega’s staan altijd klaar voor het beantwoorden van vragen. Andersom ook, trouwens!

Wil jij je ontwikkelen?
Van Hoften Installatietechniek staat nooit stil en is, zoals Mark Linders al zegt, altijd in ontwikkeling. Daarom zijn we op zoek naar jou! Word jij enthousiast van het verhaal van Mark? Solliciteer dan als werkvoorbereider of bekijk onze andere vacatures!

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak